Poke bowl med ponzumarinert tofu, syrlig rødkål og mangosalsa
20-30
Laktosefri
Vegetar

Poke bowl med ponzumarinert tofu, syrlig rødkål og mangosalsa

Ingredienser

Allergener
  • Hvete,
  • cashewnøtter,
  • peanøtter,
  • soya

Basisvarer

  • olivenolje
  • sukker
  • vann
  • olje
  • salt

Jasminris

jasminris
Jasminris
125 g

Ristede nøtter

nøttemiks
Nøttemiks (Peanøtter, Cashewnøtter)
75 g

Mangosalsa

mango
Mango
1 stk
koriander
Koriander
1 bunt
lime
Lime
½ stk
Olivenolje
1 ss

Syrlig rødkål

finsnittet rødkål
Finsnittet rødkål
100 g
lime
Lime
½ stk
Sukker
1 ts
Vann
2 ss

Ponzumarinert tofu

stekt norsk tofu
Stekt norsk tofu (Soya)
1 pakke
ponzusaus
Ponzusaus (Soya, Hvete)
1 pakke
chiliflak
Chiliflak
1 pakke
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 902 kcal
  • Fett 41 g
  • Karbohydrater 94 g
  • Protein 39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan vende inn 2 ts soyasaus i nøttene etter at du har stekt dem for en nydelig smak av umami.

  1. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken. 
  2. Ristede nøtter: Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist nøttene i 2–3 minutter. Ha nøttene over i en skål.
  3. Mangosalsa: Skrell og kutt mangoen i terninger. Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Bland mangoen, korianderen, 1 ss olivenolje og saft fra halve limen i en serveringsskål.
  4. Syrlig rødkål: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rødkålen i omtrent 1 minutt. Ha i 1 ts sukker, saft fra resten av limen og 2 ss vann, og la det hele småkoke i 1 minutt, til væsken har kokt inn i kålen. Smak til med salt. 
  5. Ponzumarinert tofu: Skjær tofuen i terninger, og tørk den med tørkepapir. Varm opp en stor stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek tofuterningene i 2–3 minutter, eller til de har fått en gyllen stekeskorpe. Skru ned varmen, vend inn ponzusausen, 1 ts av chiliflakene og sesamfrøene, og la den ponzumarinerte tofuen stå på lav varme frem til servering.
  6. Poke bowl: Fordel risen i serveringsskåler, og legg mangosalsaen, den syrlige rødkålen og den ponzumarinerte tofuen i grupper oppå. Topp poke bowlen med nøttene.