Teriyakiglasert laksefilet med sesambakte gulrøtter, marinert rettich og limeaioli
20-30
Laktosefri

Teriyakiglasert laksefilet med sesambakte gulrøtter, marinert rettich og limeaioli

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • fisk,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • smør
  • olivenolje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Fullkornsris

fullkornsris
Fullkornsris
125 g

Sesambakte gulrøtter

gulrøtter
Gulrøtter
400 g
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Smør (Melk)
1 ss

Limeaioli

lime
Lime
½ stk
aioli
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke

Teriyakiglasert laksefilet

laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g
teriyakisaus
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
½–1 pakke

Marinert rettich

rettich
Rettich
½–1 bit
lime
Lime
½ stk
Olivenolje
½–1 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 847 kcal
  • Fett 48 g
  • Karbohydrater 68 g
  • Protein 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan kutte rettichen i biter, og ovnsbake den sammen med gulrøttene hvis du vil spare tid og oppvask.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
  2. Fullkornsris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  3. Sesambakte gulrøtter: Skrell og kutt gulrøttene i to på tvers, og så i staver på langs. Fordel gulrøttene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene i ovnen i 10 minutter.  
  4. Limeaioli: Skyll og tørk limen. Finriv limeskallet på et rivjern. Ha aiolien i en skål, og smak til med limeskallet og saften fra limen.
  5. Sesambakte gulrøtter og teriyakiglasert laksefilet: Ta ut brettet med gulrøttene ut av ovnen, vend inn 1 ss smør, og dryss over sesamfrøene. Legg laksen oppå gulrøttene, og topp med teriyakisausen. Stek det hele i ovnen i 8–10 minutter.
  6. Marinert rettich: Skrell og kutt rettichen i tynne strimler med en skarp kniv eller mandolin. Ha rettichstrimlene i en skål, og vend inn saften fra limen, ½–1 ss olivenolje og litt salt.   
  7. Servering: Topp laksen med rettichen ved servering.