Fiskeboller i hvit saus med kokte poteter, råkostsalat med appelsin og sprøstekt pepperoni
15-20
Glutenfri

Fiskeboller i hvit saus med kokte poteter, råkostsalat med appelsin og sprøstekt pepperoni

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • sukker
  • salt
  • olje

Kokte poteter

småpoteter
Småpoteter
300 g

Råkostsalat

gulrøtter
Gulrøtter
400 g
appelsin
Appelsin
1 stk
sitron
Sitron
½ stk
Sukker
½–1 ts

Fiskeboller i hvit saus

fiskeboller i hvit saus
Fiskeboller i hvit saus (Fisk, Melk, Laktose)
700 g

Sprøstekt pepperoni

pepperoni
Pepperoni
100 g

Tilbehør

sitron
Sitron
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 875 kcal
  • Fett 43 g
  • Karbohydrater 80 g
  • Protein 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak til den hvite sausen med litt karri.

  1. Kokte poteter: Kok potetene i lettsaltet vann i 18–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
  2. Råkostsalat: Skrell og grovriv ønsket mengde av gulrøttene på et rivjern. Skrell og kutt appelsinen i små terninger. Bland gulrøttene og appelsinen sammen i en serveringsskål. Vend inn ½–1 ts sukker, og smak til med saft fra halve sitronen.
  3. Fiskeboller i hvit saus: Varm opp fiskebollene og den hvite sausen i en kjele på middels høy varme. Rør om innimellom så det ikke svir seg. La det småkoke i 8–10 minutter, eller til fiskebollene er gjennomvarme.
  4. Sprøstekt pepperoni: Kutt pepperonien i strimler. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek pepperonistrimlene i 3–5 minutter, til de er gylne og sprø. 
  5. Servering: Kutt resten av sitronen i båter, og server båtene til retten.