Laktosefri
Soyawokket svinedeig i salatblader
med curry- og mangodressing, jasminris og frisk salsa4.27 (96)
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Peanøtter·
- Nøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- sukker
Hjertesalat
1 stk
Rødløk
½–1 stk
Lime
1 stk
Rødt eple
1 stk
Tomater
2 stk
Sukker
1 ts
Kjøttdeig av svin
300 g
Soya- og ingefærsaus
1 pakke
Curry- og mangodressing
1 pakke
Hakkede peanøtter
1 pakke
Jasminris
135 g
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 904 kcal
- Fett:
- 40 g
- Karbohydrater:
- 89 g
- Protein:
- 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ikke server nøtter til barn under tre år, da de lett kan sette dem i halsen. Er hjertesalatene små, kan de strimles og blandes inn med tomat- og eplesalsaen.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Kutt enden av hjertesalaten. Skyll salatbladene i kaldt vann, og legg dem på et fat.
Skrell og kutt løken i to, og så i tynne skiver. Bland sammen løken, saften fra limen og 1 ts sukker i en serveringsskål. Skyll og kutt eplet og tomatene i små terninger. Bland tomat- og epleterningene sammen med løken, og krydre med litt salt og pepper.
Varm opp en wok eller stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Hakk opp kjøttdeigen, tilsett soya- og ingefærsausen, og stek videre i 3–4 minutter.
Fyll salatbladene med risen, kjøttdeigen og tomat- og eplesalsaen. Server curry- og mangodressingen på siden, og topp retten med peanøttene.
Vel bekomme!