20-30
Klassisk fiskesuppe med torskefilet, purreløk, gulrot og halvgrovt brød
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- fisk,
- hvete,
- spelthvete,
- melk
Basisvarer
- smør
- hvetemel
- vann
- salt
- pepper
Klassisk fiskesuppe med torskefilet
Gulrot
1 stk
Bakepotet
1 stk
Purre
1 stk
Torskefilet (Fisk)
375 g
Helmelk (Melk, Laktose)
5 dl
Fiskebuljong (Fisk)
1 pakke
Sitron
1 stk
Smør (Melk)
1 ss
Hvetemel (Hvete)
1 ss
Vann
1–2 dl
Halvgrove multibrød
Halvgrove multibrød (Hvete, Spelthvete)
2 stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 704 kcal
- Fett 15 g
- Karbohydrater 85 g
- Protein 56 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server gjerne noe godt smør eller aioli til brødet.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Skrell gulroten og poteten. Kutt gulroten i skiver og poteten i terninger. Skyll og kutt purren i tynne skiver. Skjær fisken i terninger, og krydre den med litt salt.
- Fiskesuppe: Smelt 1 ss smør i en kjele på lav varme, og rør inn 1 ss hvetemel. Bruk en visp, og spe på med melken og 1–2 dl vann, til suppen har ønsket konsistens. Tilsett fiskebuljongen, gulrotskivene og potetterningene, og la det hele småkoke i omtrent 10 minutter. Ha i fisketerningene og purren, og la fisken trekke i suppen i 2–3 minutter.
- Stek multibrødene som anvist på pakken.
- Riv sitronskallet (kun det gule) på et rivjern. Smak til suppen med salt, pepper og saft fra sitronen. Topp suppen med sitronskallet.