Glutenfri
Laktosefri
Torskefilet med mørbakt rødløk
sellerirotpuré, kokte poteter og mynteglaserte erterNy oppskrift
Under 45 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- eplesider- eller hvitvinseddik
- melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
350 g
Sellerirot
300 g
Smør
1 ss
Melk
½–1 dl
Rødløk
1 stk
Eplesider- eller hvitvinseddik
1 ss
Grønne erter
1 pakke
Mynte
½ bunt
Smør
½ ss
Torskefilet
300 g
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 415 kcal
- Fett:
- 9 g
- Karbohydrater:
- 46 g
- Protein:
- 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk eventuelt vann i sellerirotpurèen om du ikke har melk.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Kok potetene i omtrent 25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og kutt selleriroten i mindre biter. Kok sellerirotbitene i lettsaltet vann i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomkokte og møre.
Del rødløken i to. Ha 1 ss eddik, litt olje, salt og pepper utover et stekebrett med bakepapir. Legg løken på brettet med snittflaten ned, og stek den i ovnen i 25 minutter.
Ha ertene og ½ ss smør i en liten kjele, og varm opp til smøret er smeltet. Skyll og grovhakk mynten, og ha mynten i smøret rett før servering.
Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Krydre fisken med salt og pepper, og legg den på stekebrettet med løken når det gjenstår omtrent 10 minutter av løkens steketid.
Hell vannet av den ferdigkokte selleriroten. Ha 1 ss smør og ½ dl melk i kjelen med sellerien, og kjør det hele til en puré med en stavmikser. Spe eventuelt på med mer melk til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!