Girasoli med pesto, sjampinjong i kremet spinatsaus, servert med sprøstekt bacon og salvie

Girasoli med pesto

sjampinjong i kremet spinatsaus, servert med sprøstekt bacon og salvie
Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Gluten
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pastavann
  • pepper
  • salt
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
½–1 stk
Sjampinjong
100 g
Spinat
50 g
Sitron
½ stk
Lett crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Pastavann
1 dl
Girasoli med pesto
2 pakke
(Egg, Gluten, Melk, Laktose)
Salvie
½–1 bunt
Baconterninger
150 g
Sitron
½ stk
Grana Padano
1 pakke
(Egg, Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
684 kcal
Fett:
41 g
Karbohydrater:
42 g
Protein:
36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

 Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Børst soppen fri for jord, og kutt den i to. Skyll spinaten og sitronen. Finriv skallet (kun det gule) fra sitronen på et rivjern.
 Skyll salvien og dra bladene av stilkene. Stek baconterningene i 2–3 minutter, og ha i salviebladene. Stek det hele videre i 2–3 minutter under omrøring til både baconet og salvien er sprøstekt. Ha det over på en tallerken.
 Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, hvitløken og soppen i omtrent 2 minutter, eller til løken er blank. Ha i crème fraîchen, og la det koke i 2 minutter. Vend inn spinaten, og smak til med salt, pepper og sitronskallet.  
Tilbered pastaen som anvist på pakken. Rør inn 1 dl av pastavannet i spinatsausen, litt etter litt, til sausen har ønsket konsistens. Kok det hele i 1 minutt. Vend pastaen forsiktig inn i spinatsausen rett før servering.
 Del sitronen i båter, og finriv Grana Padano-osten på et rivjern. Fordel pastaen, soppen og spinatsausen på tallerkener, og topp med baconet, salvien og osten. Server sitronbåtene til retten.
Vel bekomme!