Girasoli med pesto
sjampinjong i kremet spinatsaus, servert med sprøstekt bacon og salvieNy oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Gluten·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pastavann
- pepper
- salt
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
½–1 stk
Sjampinjong
100 g
Spinat
50 g
Sitron
½ stk
Lett crème fraîche
150 g
Pastavann
1 dl
Girasoli med pesto
2 pakke
Salvie
½–1 bunt
Baconterninger
150 g
Sitron
½ stk
Grana Padano
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 684 kcal
- Fett:
- 41 g
- Karbohydrater:
- 42 g
- Protein:
- 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Børst soppen fri for jord, og kutt den i to. Skyll spinaten og sitronen. Finriv skallet (kun det gule) fra sitronen på et rivjern.
Skyll salvien og dra bladene av stilkene. Stek baconterningene i 2–3 minutter, og ha i salviebladene. Stek det hele videre i 2–3 minutter under omrøring til både baconet og salvien er sprøstekt. Ha det over på en tallerken.
Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, hvitløken og soppen i omtrent 2 minutter, eller til løken er blank. Ha i crème fraîchen, og la det koke i 2 minutter. Vend inn spinaten, og smak til med salt, pepper og sitronskallet.
Tilbered pastaen som anvist på pakken. Rør inn 1 dl av pastavannet i spinatsausen, litt etter litt, til sausen har ønsket konsistens. Kok det hele i 1 minutt. Vend pastaen forsiktig inn i spinatsausen rett før servering.
Del sitronen i båter, og finriv Grana Padano-osten på et rivjern. Fordel pastaen, soppen og spinatsausen på tallerkener, og topp med baconet, salvien og osten. Server sitronbåtene til retten.
Vel bekomme!