Laktosefri
Glutenfri
Svinefilet
med stekt sopp, rosmarinpoteter, rødvinssaus og gresskar på tre måter3.95 (79)
Under 45 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- eplesider- eller hvitvinseddik
- olje
- pepper
- salt
- smør
- sukker
- vann
Poteter
350 g
Rosmarin
½ bunt
Gresskar
1 stk
Eplesider- eller hvitvinseddik
3 ss
Sukker
2 ss
Vann
2 dl
Smør
1 ss
Indrefilet av svin
300 g
Sjampinjong
100 g
Sjalottløk
1 stk
Rødvinssaus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 716 kcal
- Fett:
- 23 g
- Karbohydrater:
- 82 g
- Protein:
- 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i jevne skiver. Skyll rosmarinen, og plukk bladene av stilkene. Fordel potetskivene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i omtrent 30 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. Vend inn rosmarinen når det gjenstår omtrent 10 minutter av steketiden.
Del gresskaret i to på langs, og fjern kjernene. Legg gresskaret med snittflaten ned, og kutt bort skallet. Kutt den øverste smale delen av gresskaret i syltynne skiver med en skarp kniv. Kok opp 3 ss eddik, 2 ss sukker og 2 dl vann i en kjele. Vend inn gresskarskivene, kok opp, og ta kjelen av varmen. La det trekke frem til servering.
Del resten av gresskaret i biter på omtrent 2x2 cm. Fordel dem utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gresskaret midt i ovnen i omtrent 25 minutter. Ha halvparten av gresskarterningene i et litermål sammen med 1 ss smør, og kjør det til en jevn krem med en stavmikser.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Krydre kjøttet med salt og pepper, og brun det i pannen rundt om. Ha kjøttet i en ildfast form, og stek det i ovnen i omtrent 10 minutter. La kjøttet hvile i 5 minutter før du skjærer det i skiver.
Børst soppen fri for jord, og kutt dem i to. Skrell og kutt løken i tynne skiver. Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i 2 minutter, til den er gyllen. Krydre med salt og pepper, og vend inn løkskivene.
Ha sausen over i en liten kjele, og varm opp på middels varme under omrøring.
Vel bekomme!