Urtestekt kyllingbryst med ovnsbakt gresskarrisotto, crispy grønnkål og stekesjy
35-45
Laktosefri
Glutenfri

Urtestekt kyllingbryst med ovnsbakt gresskarrisotto, crispy grønnkål og stekesjy

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • vann
  • smør
  • soyasaus
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Ovnsbakt gresskar

flaskegresskar
Flaskegresskar
½ stk

Risotto

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
risottoris
Risottoris
150 g
hønsebuljong
Hønsebuljong
1 pakke
Grana Padano
Grana Padano (Egg, Melk)
1 stk
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
1 ss
Vann
4½ dl

Urtestekt kyllingbryst

kyllingbryst med skinn
Kyllingbryst med skinn
300 g
urtemiks
Urtemiks
½ pakke

Crispy grønnkål

grønnkål
Grønnkål
100 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 664 kcal
  • Fett 15 g
  • Karbohydrater 87 g
  • Protein 45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

La gjerne omtrent 2 dl hvitvin eller frisk eplejuice koke inn i risottoen for ekstra god smak.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
  2. Ovnsbakt gresskar: Del gresskaret i to på langs, og fjern kjernene. Legg gresskaret med snittflaten ned, og kutt bort skallet. Del gresskarkjøttet i biter på omtrent 2x2 cm, og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper, og stek gresskaret midt i ovnen i omtrent 25 minutter.
  3. Risotto: Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og hvitløken i omtrent 1 minutt, eller til løken er blank. Tilsett risottorisen, buljongen, 1 ss eddik og 4½ dl vann. La risottoen småkoke i 15–18 minutter.   
  4. Urtestekt kyllingbryst: Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 2 minutter på hver side. Krydre med urtemiksen, og legg kyllingen på brettet sammen med gresskaret når det gjenstår 10–12 minutter av steketiden. La kyllingen hvile i 4–5 minutter før du skjærer den i skiver.
  5. Crispy grønnkål: Skyll og tørk grønnkålen. Kutt bort stilkene, og del den i mindre biter. Ha grønnkålen i en bolle, og bland inn litt olje og salt. Legg grønnkålen på brettet sammen med gresskaret når det gjenstår 4–5 minutter av gresskarets steketid, og stek videre til grønnkålen er sprø.  
  6. Stekesjy: Ha ½ dl vann i stekepannen du stekte kyllingen i, og kok opp. Pisk inn 1 ss smør og 1 ss soyasaus.   
  7. Risotto, fortsettelse: Finriv Grana Padano-osten på et rivjern. Ha 1 dl av det ovnsbakte gresskaret over i en skål, og mos det sammen med den revne osten. Bland det moste gresskaret inn i risottoen rett før servering, og smak til med salt og pepper.