Glutenfri
Utbenede kyllinglår med estragon
og hvitløk, servert med brokkolisalat og ovnsbakte poteterNy oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- eplesider- eller hvitvinseddik
- olje
- pepper
- salt
- sukker
Poteter
350 g
Hvitløksfedd
1 stk
Marinert utbenet kyllinglår m/estragon og hvitløk
300 g
Brokkoli
½ stk
Rødløk
1 stk
Aioli
1 pakke
Lettrømme
75 g
Tranebær
1 pakke
Sukker
1 ts
Eplesider- eller hvitvinseddik
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 873 kcal
- Fett:
- 60 g
- Karbohydrater:
- 52 g
- Protein:
- 31 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i båter. Fordel dem utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene øverst i ovnen i 20–25 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. Skrell og finhakk hvitløken, og bland den med potetene de siste 10 minuttene av steketiden.
Fordel kyllingen i en ildfast form, og stek den i ovnen under potetene i omtrent 20 minutter, eller til den er gjennomstekt.
Kutt brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i små terninger. Skrell og finhakk rødløken. Bland sammen aiolien, lettrømmen, 1 ts sukker og 1 ss eddik i en bolle. Vend inn brokkolien, løken og tranebærene, og smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!