Utbenede kyllinglår med estragon og hvitløk, servert med brokkolisalat og ovnsbakte poteter
Glutenfri

Utbenede kyllinglår med estragon

og hvitløk, servert med brokkolisalat og ovnsbakte poteter
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • eplesider- eller hvitvinseddik
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
Poteter
350 g
Hvitløksfedd
1 stk
Marinert utbenet kyllinglår m/estragon og hvitløk
300 g
Brokkoli
½ stk
Rødløk
1 stk
Aioli
1 pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Lettrømme
75 g
(Melk, Laktose)
Tranebær
1 pakke
Sukker
1 ts
Eplesider- eller hvitvinseddik
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
873 kcal
Fett:
60 g
Karbohydrater:
52 g
Protein:
31 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skyll og kutt potetene i båter. Fordel dem utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene øverst i ovnen i 20–25 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. Skrell og finhakk hvitløken, og bland den med potetene de siste 10 minuttene av steketiden. 
 Fordel kyllingen i en ildfast form, og stek den i ovnen under potetene i omtrent 20 minutter, eller til den er gjennomstekt.
Kutt brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i små terninger. Skrell og finhakk rødløken. Bland sammen aiolien, lettrømmen, 1 ts sukker og 1 ss eddik i en bolle. Vend inn brokkolien, løken og tranebærene, og smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!