Fersk tagliatelle med ovnsbakt tomat- og fetasaus, servert med ruccola og oliven
Vegetar

Fersk tagliatelle med ovnsbakt tomat- og fetasaus

servert med ruccola og oliven
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Dette er en oppskrift basert på den trendy "baked feta pasta" fra TikTok. Her har vi i tillegg lagt til rødløk og balsamicovinaigrette for ekstra god smak!

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Kinesisk hvitløk
1 stk
Rødløk
½ stk
Fetaost
100 g
(Melk, Laktose)
Cherrytomater
250 g
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Oregano
1 pakke
Gressløk
1 bunt
Fersk tagliatelle
250 g
(Egg, Hvete)
Ruccola
50 g
Oliven
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
719 kcal
Fett:
33 g
Karbohydrater:
80 g
Protein:
26 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend gjerne inn litt ekstra revet ost i feta- og tomatsausen for ekstra god smak.

Varm opp stekeovnen til 230 grader.
 Skrell og del hvitløken i to, og knus den med den flate siden av kniven. Skrell og del rødløken i skiver. Plasser fetaosten midt i en ildfast form. Skyll cherrytomatene, og fordel cherrytomatene, rødløken og hvitløken rundt fetaosten. Vend inn balsamicovinaigretten, basilikum- og oreganokrydderet og litt salt og pepper. Vend inn mer olivenolje ved behov, slik at alle cherrytomatene er dekket av olje. Stek osten og tomatene i ovnen i omtrent 25 minutter. 
 Tilbered pastaen som anvist på pakken.
Skyll ruccolaen i kaldt vann, og ha den i en serveringsskål. Bland inn olivenene, litt olivenolje, salt og pepper.
 Skyll og finhakk gressløken, og bland den med tomatene. Knus de ferdigstekte cherrytomatene med en gaffel, og rør sammen fetaosten og cherrytomatene til en saus. Vend den ferdigkokte pastaen inn i sausen. 
Vel bekomme!