Glutenfri
Laktosefri
Biff Stroganoff
med sopp og gulrot, servert med potetmos og stekt brokkoliNy oppskrift
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
- vann
Poteter
350 g
Melk
1–2 dl
Smør
1 ss
Rødløk
½ stk
Gulrot
1 stk
Rød paprika
1 stk
Sjampinjong
100 g
Storfestrimler
250 g
Tomatpuré
1 pakke
Crème fraîche
1 pakke
Oksebuljong
1 pakke
Vann
2 dl
Brokkoli
½ stk
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 599 kcal
- Fett:
- 25 g
- Karbohydrater:
- 52 g
- Protein:
- 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek kjøttet i to omganger, så unngår du at det blir for mye kjøtt i pannen, og at kjøttet blir kokt i stedet for stekt.
Skyll eller skrell potetene, og kok dem i usaltet vann i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og grovhakk løken. Skrell gulroten, og skyll paprikaen. Kutt paprikaen og gulroten i terninger. Børst soppen fri for jord, og kutt dem i skiver. Varm opp en gryte til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter, eller til det har fått en gyllen stekeskorpe. Krydre med litt salt og pepper, og legg kjøttet over på en tallerken.
Senk varmen på gryten til middels høy, og ha i litt ny olje. Stek løken, paprikaen, gulroten og soppen i 2–3 minutter. Tilsett tomatpuréen, og stek videre i omtrent 1 minutt. Ha i crème fraîchen, oksebuljongen, kjøttet og 2 dl vann, og kok opp. La stroganoffen småkoke i 4–5 minutter, eller til grønnsakene er møre. Smak til med salt og pepper.
Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek brokkolien under omrøring i omtrent 3 minutter, og krydre med salt og pepper.
Hell vannet av potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen i et lite minutt. Mos potetene sammen med 1 ss smør, og spe på med 1–2 dl melk, litt og litt mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!