Biff Stroganoff med sopp og gulrot, servert med potetmos og stekt brokkoli
Glutenfri
Laktosefri

Biff Stroganoff

med sopp og gulrot, servert med potetmos og stekt brokkoli
Ny oppskrift
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • vann
Liste
Liste
Bilder
Poteter
350 g
Melk
1–2 dl
(Melk, Laktose)
Smør
1 ss
(Melk)
Rødløk
½ stk
Gulrot
1 stk
Rød paprika
1 stk
Sjampinjong
100 g
Storfestrimler
250 g
Tomatpuré
1 pakke
Crème fraîche
1 pakke
(Melk, Laktose)
Oksebuljong
1 pakke
Vann
2 dl
Brokkoli
½ stk
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
599 kcal
Fett:
25 g
Karbohydrater:
52 g
Protein:
42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek kjøttet i to omganger, så unngår du at det blir for mye kjøtt i pannen, og at kjøttet blir kokt i stedet for stekt.

 Skyll eller skrell potetene, og kok dem i usaltet vann i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
 Skrell og grovhakk løken. Skrell gulroten, og skyll paprikaen. Kutt paprikaen og gulroten i terninger. Børst soppen fri for jord, og kutt dem i skiver. Varm opp en gryte til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter, eller til det har fått en gyllen stekeskorpe. Krydre med litt salt og pepper, og legg kjøttet over på en tallerken.
 Senk varmen på gryten til middels høy, og ha i litt ny olje. Stek løken, paprikaen, gulroten og soppen i 2–3 minutter. Tilsett tomatpuréen, og stek videre i omtrent 1 minutt. Ha i crème fraîchen, oksebuljongen, kjøttet og 2 dl vann, og kok opp. La stroganoffen småkoke i 4–5 minutter, eller til grønnsakene er møre. Smak til med salt og pepper.
 Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek brokkolien under omrøring i omtrent 3 minutter, og krydre med salt og pepper. 
Hell vannet av potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen i et lite minutt. Mos potetene sammen med 1 ss smør, og spe på med 1–2 dl melk, litt og litt mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper. 
Vel bekomme!