Svinefilet med brokkoli og stekt løk, kremet potetsalat med eple og reddiker
Laktosefri
Glutenfri

Svinefilet med brokkoli og stekt løk

kremet potetsalat med eple og reddiker
3.93 (95)
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • sukker
Filetstykke av svin
300 g
Brokkoli
1 stk
Gul løk
1 stk
Smør
1 ts
(Melk)
Grønt eple
½–1 stk
Reddiker
½–1 pakke
Kokte timian- og hvitløkspoteter
350 g
(Sulfitt)
Aioli
½–1 pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
670 kcal
Fett:
36 g
Karbohydrater:
42 g
Protein:
45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk gjerne et steketermometer for best resultat. Stek svinekjøttet til det har 62–64 grader i kjernetemperatur. La kjøttet hvile til temperaturen ligger på 65–68 (rosa kjerne), eller 68–70 grader (gjennomstekt).

Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.
 Del brokkolien i mindre buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i et par minutter på begge sider, til det har en jevn stekeskorpe. Legg kjøttet og brokkolibukettene på et stekebrett dekket med bakepapir, og vend litt olje, salt og pepper inn i brokkolibukettene. Stek kjøttet og brokkolien midt i ovnen i 10–12 minutter (se tips).
 Skrell og kutt løken i 4 jevntykke skiver. Varm opp stekepannen du stekte kjøttet i til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek løkskivene i 2–3 minutter på den ene siden, til de er gylne. Strø over litt salt og sukker. Snu løkskivene, og tilsett 1 ts smør. Skru ned varmen, og la løken stå på lav varme i 3–4 minutter, eller til resten av retten er klar.
 Skyll eplet og reddikene. Kutt eplet i små terninger og reddikene i tynne skiver. Del de ferdigkokte potetene i fire, og ha dem i en serveringsskål. Vend inn aiolien, og smak til med salt og pepper. Strø epleterningene og reddikskivene over potetsalaten ved servering. 
 Hvis du ønsker å grille, kan du først grille kjøttet over direkte varme i et par minutter på hver side, og så over indirekte varme i 10–12 minutter. Vend på kjøttet underveis. Følg gjerne tipset med kjernetemperatur for best resultat.
Vel bekomme!