Stekt ørretfilet med eple og rødkål, purrepoteter og brunet tyttebærsmør
Glutenfri
Laktosefri

Stekt ørretfilet med eple og rødkål

purrepoteter og brunet tyttebærsmør
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Eplesider- eller hvitvinseddik
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • sukker
  • vann
Liste
Liste
Bilder
Poteter
350 g
Purre
½ stk
Smør
1 ts
(Melk)
Grønt eple
1 stk
Rødkål
150 g
Eplesider- eller hvitvinseddik
1 ss
Sukker
½ ss
Vann
½ dl
Ørretfilet
250 g
(Fisk)
Sjalottløk
1 stk
Rørte tyttebær
1 pakke
Smør
2–3 ss
(Melk)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
594 kcal
Fett:
28 g
Karbohydrater:
58 g
Protein:
29 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag gjerne en fløyelsmyk puré av potetene, og server purren smørstekt til retten.

 Skyll potetene. Del purren i to på langs, og skyll den godt mellom lagene. Del potetene i to, og kutt purren i centimetertykke skiver. Kok potetene i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.  
 Skyll og kutt eplet i terninger. Kutt rødkålen i tynne skiver med en skarp kniv eller mandolin. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kålen i omtrent 2 minutter. Ha over 1 ss eddik, ½ ss sukker og ½ dl vann, og stek videre i 2 minutter. Vend inn epleterningene, og krydre med salt og pepper. La kålen stå på lav varme frem til servering.  
 Skjær vekk skinnet på fisken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 1–2 minutter på den ene siden. Snu fisken, og krydre med salt og pepper. Skru av platen, og la fisken ligge i stekepannen frem til servering. 
 Skrell og finhakk sjalottløken. Ha løken og 2–3 ss smør i en liten kjele, og varm opp på middels varme i 3–4 minutter, til smøret er lysebrunt og har en nøtteaktig lukt. Ta kjelen av platen, og pisk inn de rørte tyttebærene.   
 Sil vannet av potetene. Ha purren og 1 ts smør i kjelen med potetene, og varm opp det hele på høy varme i omtrent 2 minutter. Krydre med salt og pepper. 
Vel bekomme!