Glutenfri
Laktosefri
Vegetar
Soyaglasert tofu
med grønnkålwok og fullkornsrisNy oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Cashewnøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Fullkornsris
135 g
Stekt norsk tofu
1 pakke
Limeskall
1 ts
Sjalottløk
1 stk
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Honning
1 pakke
Glutenfri soyasaus
½ pose
Wokmiks m/grønnkål
300 g
Cashewnøtter
1 pakke
Lime
1 stk
Koriander
1 bunt
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 844 kcal
- Fett:
- 38 g
- Karbohydrater:
- 82 g
- Protein:
- 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rist gjerne cashewnøttene i en tørr stekepanne for mer smak.
 Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skjær tofuen i terninger. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek tofuen i 2–4 minutter under omrøring, eller til den har fått litt stekeskorpe. Legg tofuen på en tallerken.
 Skyll limen, og finriv limeskallet (kun det grønne) på et rivjern. Skrell og finhakk sjalottløken. Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels varme, og stek løken og ingefærblandingen i 2–3 minutter, eller til løken er blank. Skru ned til lav varme, og ha i honningen og ønsket mengde av soyasausen. Smak til med limeskallet, og la det hele småkoke i 4–5 minutter, til soyaglazen har begynt å tykne. Vend inn tofuen, og ha det hele over i en serveringsskål. 
 Varm opp en wok- eller stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek wokmiksen og cashewnøttene i 2–4 minutter, eller til grønnsakene har fått litt farge. Smak til med salt, pepper og saft fra limen. Skyll og grovhakk korianderen, og topp retten med den. Kutt eventuelle rester av limen i båter og server dem til. 
Vel bekomme!
