Sitron- og soyabakt hyseloin med gulrotpuré, smørglasert purre, crispy grønnkål og krydderpoteter
Laktosefri
Glutenfri

Sitron- og soyabakt hyseloin med gulrotpuré

smørglasert purre, crispy grønnkål og krydderpoteter
3.88 (76)
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • vann
Poteter
350 g
Persillade
½–1 pakke
(Sulfitt)
Smør
½ ss
(Melk)
Gulrøtter
400 g
Vann
½–1 dl
Purre
1 stk
Sitron
½ stk
Smør
1 ss
(Melk)
Hysefilet
300 g
(Fisk)
Sitron
½ stk
Glutenfri soyasaus
½–1 pose
(Soya)
Strimlet grønnkål
50 g
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
401 kcal
Fett:
8 g
Karbohydrater:
48 g
Protein:
33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
 Del potetene i to, og kok dem i lettsaltet vann i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte. Hell vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Ha persilladen og ½ ss smør i kjelen, og varm opp på høy varme under omrøring i ett minutt. 
 Skrell og del gulrøttene i mindre biter. Ha gulrotbitene i en kjele, og dekk dem med vann. Kok gulrøttene i omtrent 12 minutter, eller til de er gjennomkokte. Sil vannet av gulrøttene, men spar på 1 dl av kokevannet. Bruk en stavmikser eller blender, og kjør gulrøttene til en jevn puré. Spe med kokevannet, litt og litt, til gulrotpuréen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.  
 Del purren på langs, og skyll den godt innvendig. Kutt purren i 1 cm tykke skiver. Ha purren i en kjele, dekk den med vann, og kok den i 3 minutter. Sil vannet av purren, og tilsett 1 ss smør og saften fra halve sitronen. Varm forsiktig opp til smøret har smeltet. Bland sammen, og krydre med salt og pepper. 
 Ha fisken i en ildfast form, og klem over saften fra resten av sitronen. Ha over soyasausen, og stek fisken midt i ovnen i 8–10 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.  
Ha kålen i en bolle, og vend inn litt olje. Ta formen med fisken ut av ovnen når det gjenstår 4 minutter av fiskens steketid. Fordel kålen over fisken, og stek det hele ferdig i ovnen. 
 Ha sjyen fra den ildfaste formen over fisken ved servering.
Vel bekomme!