Laktosefri
Vegetar
Pad thai med tofu
eggenudler og bønnespirer, toppet med koriander og peanøtterNy oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Hvete·
- Peanøtter·
- Nøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Eggnudler
125 g
Gulrot
1 stk
Gul løk
1 stk
Stekt norsk tofu
1 pakke
Bønnespirer
1 pakke
Egg
2 stk
Soya- og ingefærsaus
1 pakke
Koriander
1 bunt
Lime
1 stk
Hakkede peanøtter
1 pakke
Srirachasaus
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 752 kcal
- Fett:
- 31 g
- Karbohydrater:
- 75 g
- Protein:
- 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server nudlene og sausen hver for seg, hvis dere foretrekker det.
Tilbered nudlene som anvist på pakken.
Skrell gulroten og løken, og kutt dem i tynne strimler. Tørk tofuen lett med kjøkkenpapir, og del den i mindre biter. Skyll bønnespirene.
Varm opp en stor wok- eller stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Wok tofuen i 2–3 minutter, til den er gyllen. Tilsett løken når det gjenstår 30 sekunder av steketiden, og smak til med salt og pepper. Knekk eggene i stekepannen, og rør dem sammen med tofuen i 1–2 minutter, til det begynner å ligne eggerøre. Ha til side på en tallerken.
Ha litt ny olje i pannen, og wok gulrotstrimlene i omtrent ett minutt. Tilsett nudlene og soya- og ingefærsausen, og wok videre i et par minutter. Ha nudelblandingen i bollen med tofublandingen fra punkt 3, og bland inn bønnespirene.
Skyll og grovhakk korianderen. Kutt limen i båter. Dryss peanøttene og korianderen over retten ved servering, og server limebåtene og srirachasausen til retten.
Vel bekomme!