Glutenfri
Ovnsbakt laks med poteter
og smørstekt blomkål, servert med eple- og gressløkdressingNy oppskrift
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Småpoteter
300 g
Grønt eple
1 stk
Gressløk
1 bunt
Lettrømme
150 g
Sitron
½ stk
Laksefilet
270 g
Blomkål
½–1 stk
Smør
1 ss
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 669 kcal
- Fett:
- 41 g
- Karbohydrater:
- 39 g
- Protein:
- 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilsett litt finrevet sitronskall (kun det gule) i dressingen for ekstra god smak. Bare husk å skylle sitronen godt først.
Sett stekeovnen på 180 grader varmluft.
Kok potetene i lettsaltet vann i 15–18 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skyll og kutt eplet i små terninger. Skyll og finhakk gressløken. Bland epleterningene og gressløken sammen med lettrømmen i en serveringsskål, og smak til med saft fra den halve sitronen, salt og pepper.
Fordel fisken i en smurt ildfast form, og krydre den med salt og pepper. Stek fisken midt i ovnen i 10–12 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Kutt blomkålen i buketter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og 1 ss smør. Stek blomkålen i 5–6 minutter, til den har fått litt farge. Krydre med salt og pepper.
Kutt resten av sitronen i båter, og server båtene til retten.
Vel bekomme!