Kyllingfilet med knuste poteter og honningglaserte rotgrønnsaker, servert med soppsaus
Glutenfri

Kyllingfilet

med knuste poteter og honningglaserte rotgrønnsaker, servert med soppsaus
Ny oppskrift
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • melk
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • vann
Poteter
350 g
Potetkrydder
1 pakke
Olivenolje
2 ss
Gulrøtter
2 stk
Pastinakk
1 stk
Rødbete
1 stk
Honning
1 pakke
Kyllingfilet uten skinn
300 g
Sjalottløk
1 stk
Hønsebuljong
½ pakke
sopp-/porcinipulver
½ pakke
Maisstivelse
½ pakke
Glutenfri soyasaus
½ pose
(Soya)
Melk
2 dl
(Melk)
Smør
1 ss
(Melk)
Vann
½ dl
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
628 kcal
Fett:
21 g
Karbohydrater:
62 g
Protein:
47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk gjerne et steketermometer, og ta kyllingen ut av ovnen når temperaturen viser 65 grader. La den hvile, og skjær den i skiver når temperaturen viser 68 grader.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Kok potetene i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Skrell og kutt gulrøttene, pastinakken og rødbeten i grove biter. Ha grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, honningen, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingfileten i omtrent 2 minutter på hver side. Krydre med litt salt og pepper. Legg kyllingen oppå grønnsakene i ovnen de siste 10–15 minuttene av steketiden. La kyllingen hvile i et par minutter før du skjærer den i skiver. 
 Skrell og finhakk sjalottløken. Varm opp en liten kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i omtrent 3 minutter, eller til den er blank. Smelt 1 ss smør i kjelen med løken, og rør inn soppulveret og hønsebuljongen. Spe på med omtrent 2 dl melk og ½ dl vann, under omrøring. Bland sammen maisstivelsen med 4 ss kaldt vann i en kopp, og hell blandingen i soppsausen. Kok opp, og la sausen småkoke i omtrent 2 minutter. Smak til med pepper og soyasausen. La sausen småkoke frem til servering.   
 Skrell potetene hvis du vil. Knus potetene lett sammen med 2 ss olivenolje og potetkrydderet. Smak til med salt og pepper. 
Vel bekomme!