Kormagryte med kjøttdeig og basmatiris, servert med eple- og myntedressing
Glutenfri

Kormagryte med kjøttdeig

og basmatiris, servert med eple- og myntedressing
Ny oppskrift
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sennep
    ·
  • Mandler
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Liste
Liste
Bilder
Basmatiris
135 g
Gulrot
1 stk
Gul løk
1 stk
Kjøttdeig
300 g
Kormapaste
½–1 glass
(Sennep, Mandler)
Kokoskrem
1 pakke
Grønne erter
1 pakke
Vann
1½ dl
Norsk eple
1 stk
Mynte
1 pakke
Yoghurt naturell
1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
880 kcal
Fett:
41 g
Karbohydrater:
83 g
Protein:
44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også lage sausen uten å ha i kjøttdeigen, og heller servere kjøttdeigen og kormasausen hver for seg.

 Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og grovriv gulroten på et rivjern. Skrell og grovhakk løken.  
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, tilsett løken, og stek videre i 2–3 minutter. 
 Tilsett ønsket mengde av kormapasten, og stek videre i 1–2 minutter (se tips). Ha i kokoskremen, 1½ dl vann, gulroten og ertene, og kok opp. Skru ned til middels høy varme, og la det hele småkoke i 4–5 minutter. Smak til med salt og pepper. 
Skyll og kutt eplet i terninger. Skyll mynten, plukk bladene av stilkene, og finhakk bladene. Ha yoghurten i en skål, og bland inn eplet og myntebladene. Smak til med litt salt og pepper.
Vel bekomme!