Fiskekaker med sennepsmarinerte poteter, agurk- og eplesalat og rømmedressing
Glutenfri

Fiskekaker

med sennepsmarinerte poteter, agurk- og eplesalat og rømmedressing
Ny oppskrift
Under 20 min
10 Ingredienser
En rask hverdagsklassiker. Saftige fiskekaker smaker deilig sammen med en syrlig agurksalat og sennepsmarinerte poteter med dill.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • smør
  • sukker
Småpoteter
300 g
Sennepsvinaigrette
1 pakke
(Sulfitt, Sennep)
Dill
½ bunt
Dill
½ bunt
Agurk
½–1 stk
Grønt eple
½–1 stk
Sitron
1 stk
Sukker
½–1 ss
Fiskekaker
360 g
(Fisk, Melk, Laktose)
Lettrømme
1 pakke
(Melk, Laktose)
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
(Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
720 kcal
Fett:
43 g
Karbohydrater:
56 g
Protein:
28 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også servere sennepsvinaigretten ved siden av, for å gjøre retten mer barnevennlig.

Kok potetene i lettsaltet vann i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
Skyll og finhakk dillen. Skyll agurken og eplet. Kutt agurken i tynne skiver med en ostehøvel eller mandolin, og kutt eplet i små terninger. Bland agurken, eplet, halvparten av dillen, saften fra sitronen og ½–1 ss sukker i en skål.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek fiskekakene i 2–3 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme.
 Hell vannet av potetene, og ha dem tilbake i kjelen. Bland inn sennepsvinaigretten og resten av dillen.
 Ha rømmen i en skål, og vend inn kryddermiksen.   
Vel bekomme!