Glutenfri
Fiskekaker
med sennepsmarinerte poteter, agurk- og eplesalat og rømmedressingNy oppskrift
Under 20 min
10 Ingredienser
En rask hverdagsklassiker. Saftige fiskekaker smaker deilig sammen med en syrlig agurksalat og sennepsmarinerte poteter med dill.
En rask hverdagsklassiker. Saftige fiskekaker smaker deilig sammen med en syrlig agurksalat og sennepsmarinerte poteter med dill.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Sennep·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- smør
- sukker
Småpoteter
300 g
Sennepsvinaigrette
1 pakke
Dill
½ bunt
Dill
½ bunt
Agurk
½–1 stk
Grønt eple
½–1 stk
Sitron
1 stk
Sukker
½–1 ss
Fiskekaker
360 g
Lettrømme
1 pakke
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 720 kcal
- Fett:
- 43 g
- Karbohydrater:
- 56 g
- Protein:
- 28 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også servere sennepsvinaigretten ved siden av, for å gjøre retten mer barnevennlig.
Kok potetene i lettsaltet vann i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skyll og finhakk dillen. Skyll agurken og eplet. Kutt agurken i tynne skiver med en ostehøvel eller mandolin, og kutt eplet i små terninger. Bland agurken, eplet, halvparten av dillen, saften fra sitronen og ½–1 ss sukker i en skål.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek fiskekakene i 2–3 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme.
Hell vannet av potetene, og ha dem tilbake i kjelen. Bland inn sennepsvinaigretten og resten av dillen.
Ha rømmen i en skål, og vend inn kryddermiksen.
Vel bekomme!