15-20
Enchiladas med kjøttdeig, tomatsaus og ost, servert med frisk salat
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- vann
- olivenolje
- eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- salt
- pepper
- olje
Enchiladas
Sjalottløk
1 stk
Mais
½–1 pakke
Tomatpuré
2 pakke
Maisstivelse
½ pakke
Oksebuljong
½ pakke
Tacokrydder
½–1 pakke
Kjøttdeig av svin
300 g
Hvetetortillaer (Hvete)
4 stk
Revet ost (Melk)
50 g
Vann
2 dl
Frisk salat
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Tilbehør
Lettrømme (Melk, Laktose)
75 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 879 kcal
- Fett 36 g
- Karbohydrater 83 g
- Protein 56 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp gjerne retten med litt hakket koriander hvis du liker det.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Enchiladas: Skrell og finhakk sjalottløken. Sil laken av maiskornene, og skyll dem i kaldt vann.
- Enchiladasaus: Ha tomatpuréen, 2 dl vann, halve pakken med maisstivelse, oksebuljongen, tacokrydderet og litt salt i en kjele, og kok opp under omrøring.
- Enchiladas, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Hakk opp kjøttdeigen med en stekespade, og tilsett sjalottløken. Stek videre i to minutter, eller til løken er gyllen. Tilsett maisen og omtrent 1 dl av enchiladasausen og la det steke videre i 2–3 minutter. Smak til med salt og pepper.
- Gratinerte enchiladas: Fyll hver av tortillalefsene med kjøttfyllet, og rull dem sammen. Legg enchiladaene ved siden av hverandre i en ildfast form, og fordel resten av enchiladasausen over. Dryss over osten og stek enchiladaene i ovnen i 7–10 minutter, eller til osten har smeltet.
- Frisk salat: Skyll og tørk hjertesalaten, og kutt den i mindre biter. Skyll og kutt tomaten i terninger. Ha hjertesalaten og tomaten i en bolle, og vend inn litt olivenolje, eddik, salt og pepper.
- Tilbehør: Server lettrømmen til retten.