Appelsin- og krydderstekt svinefilet med hvete- og rødbetesalat med spinat og fetaost

Appelsin- og krydderstekt svinefilet

med hvete- og rødbetesalat med spinat og fetaost
3.83 (65)
Under 35 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Gluten
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Liste
Liste
Bilder
Rødbeter
2 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Spinat
100 g
Mathvete
1 pakke
(Hvete, Gluten)
Fetaost
50 g
(Melk, Laktose)
Smør
½ ss
(Melk)
Appelsinskall
1 ts
Filetstykke av svin
300 g
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Appelsin
1 stk
Smør
1 ss
(Melk)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
629 kcal
Fett:
19 g
Karbohydrater:
65 g
Protein:
51 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.  
 Skrell rødbetene og hvitløken, og skyll spinaten. Kutt rødbetene i jevnstore biter, og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper, og stek rødbetene midt i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til de er møre. Tilbered mathveten som anvist på pakken.  
 Skyll appelsinen, og finriv skallet (kun det oransje) på et rivjern. Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet på alle sider i totalt 3–4 minutter. Ha kjøttet over i en ildfast form, og strø over persilladen og omtrent 1 ts av appelsinskallet. Stek kjøttet nederst i ovnen i omtrent 12 minutter, eller til det har en kjernetemperatur på omtrent 65 grader. La kjøttet hvile i 4 minutter før du skjærer det i skiver.
 Del appelsinen i to, og press saften over i stekepannen fra forrige punkt. Kok opp, og pisk inn 1 ss smør. Skru ned til lav varme, og vend inn stekesjyen fra kjøttet før servering.
 Finhakk hvitløken. Varm opp en stor kjele til middels høy varme, og ha i ½ ss smør. Tilsett spinaten, hvitløken og den kokte mathveten. Stek det hele i omtrent 2 minutter, eller til spinaten har falt sammen. Vend inn de ovnsbakte rødbetene, og krydre med salt og pepper. 
 Spre salaten på tallerkener, og topp med kjøttet og sjyen. Smuldre fetaosten over retten ved servering. 
Vel bekomme!