Laktosefri
Nudelsalat med sprøpanert lakseburger
med friske grønnegrønnsaker og sesam- og chilidressingNy oppskrift
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Fisk·
- Hvete·
- Peanøtter·
- Melk·
- Nøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Egg
- hvetemel
- olje
- salt
- smør
Lakseburger
1 pakke
Panering
75 g
Egg
1 stk
Hvetemel
½ dl
Hjertesalat
1 stk
Agurk
½ stk
Gulrot
1 stk
Eggenudler
125 g
Sesam- og chilisaus
½–1 pakke
Sweet chili-saus
½–1 pakke
Hakkede peanøtter
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 889 kcal
- Fett:
- 42 g
- Karbohydrater:
- 79 g
- Protein:
- 49 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Ha omtrent ½ dl hvetemel i en skål, paneringen i en annen, og visp sammen egget i en tredje skål. Ha litt salt på hver side av lakseburgerne og vend dem først i hvetemelet, deretter i egget og til slutt i paneringen. Legg burgerne over på en tallerken.
Kok opp en kjele med vann til koking av eggenudlene.
Kutt bunnen av hjertesalaten. Skyll salaten og agurken. Kutt salaten i grove biter og del agurken i to på langs og deretter i skiver på skrå. Skrell og kutt gulroten i strimler, eller grovriv den på et rivjern (se tips).
Tilbered nudlene som anvist på pakken.
Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje og smør. Stek de panerte lakseburgerne 2 minutter på hver side, til de er gylne, og la dem hvile i 2 minutter før servering. Server lakseburgerne hele eller del dem i strimler før servering.
Bland sesam- og chilisausen sammen med sweet chili-sausen i en serveringsskål. Server chilidressingen til retten, og topp med de hakkede peanøttene.
Vel bekomme!