Indisk dhal med sesamstekt brokkoli og ristede cashewnøtter, servert med nanbrød og mangochutney
25-35
Laktosefri
Vegetar

Indisk dhal med sesamstekt brokkoli og ristede cashewnøtter, servert med nanbrød og mangochutney

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • hvete,
  • rug,
  • cashewnøtter

Basisvarer

  • vann
  • salt

Basmatiris

basmatiris
Basmatiris
135 g

Indisk dhal

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
tomat
Tomat
1 stk
finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
tikka masala-paste
Tikka masala-paste (Cashewnøtter)
1 glass
kokoskrem
Kokoskrem
1 pakke
røde linser
Røde linser
125 g
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Vann
3 dl

Ristede cashewnøtter

cashewnøtter
Cashewnøtter (Cashewnøtter)
1 pakke

Sesamstekt brokkoli

brokkoli
Brokkoli
½ stk
finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke

Tilbehør

nanbrød
Nanbrød (Hvete, Rug)
½ pakke
koriander
Koriander
1 bunt
mangochutney
Mangochutney
1 glass
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1205 kcal
  • Fett 42 g
  • Karbohydrater 169 g
  • Protein 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Finhakk korianderstilkene, og stek dem sammen med løken for å få ekstra god smak på dhalen.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
  2. Basmatiris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  3. Indisk dhal: Skrell og finhakk sjalottløken. Skyll og del tomaten i terninger. Varm opp en stor kjele til middels varme, og ha i halve pakken ingefærblanding. Vend inn løken og tomaten, og stek i omtrent 3–4 minutter, eller til løken er blank. Bland inn tikka masala-pasten, og stek videre i omtrent 1 minutt. Tilsett kokoskremen, 3 dl vann, linsene og grønnsaksbuljongen. La dhalen småkoke under lokk i 12–15 minutter. Spe på med mer vann hvis den skulle bli for tykk. 
  4. Ristede cashewnøtter: Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og rist cashewnøttene i 2–3 minutter, eller til de har fått en gyllen farge. Ha nøttene over i en liten serveringsskål.
  5. Sesamstekt brokkoli: Del brokkolien i mindre buketter, og skrell og del stilken i skiver. Varm opp stekepannen igjen til middels høy varme, og ha i resten av pakken med ingefærblanding. Stek brokkolien og sesamfrøene i 2–3 minutter, eller til brokkolien er mør. Smak til med litt salt. 
  6. Nanbrød: Pensle nanbrødene med litt vann, og tilbered dem som anvist på pakken. Nanbrødene kan også varmes forsiktig i brødrister.
  7. Tilbehør: Skyll og grovhakk korianderen. Topp dhalen med korianderen og de ristede cashewnøttene, og server nanbrødene og mangochutneyen til retten.
  8. Restetips: Oppbevar det siste nanbrødet i fryseren, hvis det blir for mye med begge.