Gourmetburger
Laktosefri
Lakseburger
med spicy mangosalsa og sesamstekte poteterNy oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Bygg·
- Fisk·
- Hvete·
- Rug·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Poteter
350 g
Sesamfrø
1 pakke
Mango
½ stk
Rødløk
½ stk
Sweet chili-saus
1 pakke
Lime
1 stk
Grove hamburgerbrød
2 stk
Lakseburgere
260 g
Tobladssalat
50 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 774 kcal
- Fett:
- 28 g
- Karbohydrater:
- 90 g
- Protein:
- 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For å forenkle tilberedningen, kan lakseburgerne og burgerbrødene varmes i ovnen sammen med potetene.
Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
Skyll potetene og del de i grove biter. Fordel potetbitene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 18–20 minutter.
Skjær av skallet på mangoen. Kutt mangoen i terninger. Skrell og grovhakk rødløken. Bland rødløken og mangoen i en skål og vend inn sweet chilisausen. Smak til med saft fra limen.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og stek burgerbrødene med snittsiden ned i omtrent 30 sekunder. Ha brødene på tallerkener. Senk varmen på stekepannen til middels varme, og ha i litt olje. Stek lakseburgerne i omtrent 2 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper.
Ta ut potetene av ovnen, og dryss over sesamfrøene. Stek potetene videre i ovnen i omtrent 2 minutter, til sesamfrøene er lettristede.
Skyll salaten. Sett sammen burgere av salaten, lakseburgerne og mangosalsaen, og server de sesamstekte potetene ved siden av.
Vel bekomme!