Lakseburger med spicy mangosalsa og sesamstekte poteter

Gourmetburger

Laktosefri

Lakseburger

med spicy mangosalsa og sesamstekte poteter
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Bygg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
Poteter
350 g
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Mango
½ stk
Rødløk
½ stk
Sweet chili-saus
1 pakke
Lime
1 stk
Grove hamburgerbrød
2 stk
(Soya, Bygg, Hvete, Rug)
Lakseburgere
260 g
(Fisk)
Tobladssalat
50 g
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
774 kcal
Fett:
28 g
Karbohydrater:
90 g
Protein:
42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For å forenkle tilberedningen, kan lakseburgerne og burgerbrødene varmes i ovnen sammen med potetene.

Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft. 
 Skyll potetene og del de i grove biter. Fordel potetbitene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 18–20 minutter. 
 Skjær av skallet på mangoen. Kutt mangoen i terninger. Skrell og grovhakk rødløken. Bland rødløken og mangoen i en skål og vend inn sweet chilisausen. Smak til med saft fra limen.
 Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og stek burgerbrødene med snittsiden ned i omtrent 30 sekunder. Ha brødene på tallerkener. Senk varmen på stekepannen til middels varme, og ha i litt olje. Stek lakseburgerne i omtrent 2 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper.
 Ta ut potetene av ovnen, og dryss over sesamfrøene. Stek potetene videre i ovnen i omtrent 2 minutter, til sesamfrøene er lettristede. 
 Skyll salaten. Sett sammen burgere av salaten, lakseburgerne og mangosalsaen, og server de sesamstekte potetene ved siden av.
Vel bekomme!