Lakseburger med spicy mangosalsa og sesamstekte poteter

Lakseburger

med spicy mangosalsa og sesamstekte poteter
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Spelthvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
Liste
Liste
Bilder
Poteter
350 g
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Mango
½ stk
Rødløk
½ stk
Sweet chili-saus
1 pakke
Lime
1 stk
Brioche hamburgerbrød
1 pakke
(Egg, Hvete, Spelthvete, Melk, Laktose)
Lakseburgere
260 g
(Fisk)
Mamma Mia salatblanding
75 g
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
736 kcal
Fett:
23 g
Karbohydrater:
92 g
Protein:
40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For å forenkle tilberedningen, kan lakseburgerne og burgerbrødene varmes i ovnen sammen med potetene de siste 5–6 minuttene av steketiden.

Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft. 
 Skyll og del potetene i grove biter. Fordel dem utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 18–20 minutter. 
 Skjær av skallet på mangoen, og kutt mangokjøttet i terninger. Skrell og grovhakk rødløken. Ha rødløken og mangoen i en skål, vend inn sweet chilisausen, og smak til med saft fra limen.
 Del burgerbrødene i to. Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og stek brødene med snittsiden ned i omtrent 30 sekunder. Ha brødene på tallerkener. Senk varmen på stekepannen til middels varme, og ha i litt olje. Stek lakseburgerne i omtrent 2 minutter på hver side, og krydre med salt og pepper.
 Ta potetene ut av ovnen, og dryss over sesamfrøene. Stek potetene videre i ovnen i omtrent 2 minutter, til sesamfrøene er lettristede. 
 Sett sammen burgere av salaten, lakseburgerne og mangosalsaen, og server de sesamstekte potetene ved siden av.
Vel bekomme!