Lakseburger
med spicy mangosalsa og sesamstekte poteterNy oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Laktose·
- Egg·
- Fisk·
- Hvete·
- Spelthvete·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Poteter
350 g
Sesamfrø
1 pakke
Mango
½ stk
Rødløk
½ stk
Sweet chili-saus
1 pakke
Lime
1 stk
Brioche hamburgerbrød
1 pakke
Lakseburgere
260 g
Mamma Mia salatblanding
75 g
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 736 kcal
- Fett:
- 23 g
- Karbohydrater:
- 92 g
- Protein:
- 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For å forenkle tilberedningen, kan lakseburgerne og burgerbrødene varmes i ovnen sammen med potetene de siste 5–6 minuttene av steketiden.
Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
Skyll og del potetene i grove biter. Fordel dem utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 18–20 minutter.
Skjær av skallet på mangoen, og kutt mangokjøttet i terninger. Skrell og grovhakk rødløken. Ha rødløken og mangoen i en skål, vend inn sweet chilisausen, og smak til med saft fra limen.
Del burgerbrødene i to. Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og stek brødene med snittsiden ned i omtrent 30 sekunder. Ha brødene på tallerkener. Senk varmen på stekepannen til middels varme, og ha i litt olje. Stek lakseburgerne i omtrent 2 minutter på hver side, og krydre med salt og pepper.
Ta potetene ut av ovnen, og dryss over sesamfrøene. Stek potetene videre i ovnen i omtrent 2 minutter, til sesamfrøene er lettristede.
Sett sammen burgere av salaten, lakseburgerne og mangosalsaen, og server de sesamstekte potetene ved siden av.
Vel bekomme!