Vegetarschnitzler med jasminris, lettsyltede grønnsaker, teriyakisaus og koriander
20-30
Laktosefri
Vegetar

Vegetarschnitzler med jasminris, lettsyltede grønnsaker, teriyakisaus og koriander

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • egg,
  • sennep,
  • havre,
  • hvete,
  • soya,
  • selleri

Basisvarer

  • sukker
  • salt
  • pepper
  • olje

Jasminris

jasminris
Jasminris
125 g

Lettsyltede grønnsaker

gulrot
Gulrot
1 stk
agurk
Agurk
½ stk
rødløk
Rødløk
½ stk
lime
Lime
½ stk
Sukker
1 ts

Vegetarschnitzler

vegetarschnitzler
Vegetarschnitzler (Selleri, Havre, Hvete)
240 g

Til servering

lime
Lime
½ stk
koriander
Koriander
1 bunt
edamamebønner
Edamamebønner (Soya)
1 pakke
teriyakisaus
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
½ pakke
chilimajones
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 727 kcal
  • Fett 29 g
  • Karbohydrater 96 g
  • Protein 20 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også steke vegetarschnitzlene i ovnen på 200 grader i omtrent 10 minutter, eller til de er gjennomvarme og paneringen er sprø.

  1. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Lettsyltede grønnsaker: Skrell gulroten, og skyll agurken. Kutt agurken og gulroten i lange bånd med en potetskreller eller mandolin. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver.   
  3. Lettsyltede grønnsaker, fortsettelse: Bland 1 ts sukker og saften fra den halve limen i en serveringsskål. Vend inn løken, og la løken trekke i laken til resten av retten er klar. Vend inn agurken og gulroten rett før servering, og smak til med salt og pepper.  
  4. Vegetarschnitzler: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek schnitzlene i omtrent 4 minutter på hver side, til de er sprø og gjennomvarme (se tips). Skjær schnitzlene i skiver før servering.
  5. Servering: Kutt resten av limen i båter. Skyll korianderen. Fyll dype skåler med risen, de lettsyltede grønnsakene, edamamebønnene, korianderen og schnitzlene. Topp med teriyakisausen, og server chilimajonesen og limebåtene til retten.