Cæsarsalat med sitron- og pepperkylling, ovnsbakte krydderpoteter og varme tomater
20-30
Laktosefri

Cæsarsalat med sitron- og pepperkylling, ovnsbakte krydderpoteter og varme tomater

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • fisk,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Ovnsbakte krydderpoteter

poteter
Poteter
350 g
potetkrydder
Potetkrydder (Sulfitt)
1 pakke

Sitron- og pepperkylling og varme tomater

sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
Sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
300 g
tomat
Tomat
1 stk

Cæsarsalat

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
oliven
Oliven
1 pakke
hjertesalat
Hjertesalat
2 stk
cæsardressing
Cæsardressing (Fisk, Sulfitt, Egg, Sennep, Melk)
½–1 pakke
Grana Padano
Grana Padano (Egg, Melk)
1 stk
krutonger
Krutonger (Hvete)
40 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 666 kcal
  • Fett 35 g
  • Karbohydrater 48 g
  • Protein 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kyllingen og tomaten kan serveres kald hvis du heller ønsker det. Skjær det i skiver, og fordel over salaten før servering.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
  2. Ovnsbakte krydderpoteter: Skyll og kutt potetene i jevnstore båter. Ha potetene i en ildfast form med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomstekte. Vend inn potetkrydderet rett etter at du har tatt potetene ut av ovnen.  
  3. Sitron- og pepperkylling og varme tomater: Tørk av kyllingen med kjøkkenpapir. Skyll og kutt tomaten i to. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i et par minutter på hver side, til den er gyllen. Stek tomaten med snittflaten ned i et par minutter.     
  4. Sitron- og pepperkylling og varme tomater, fortsettelse: Legg kyllingen i den ildfaste formen sammen med potetene når det gjenstår omtrent 10 minutter av potetenes steketid. Legg tomaten i formen når det gjenstår 5 minutter av steketiden.    
  5. Cæsarsalat: Skrell sjalottløken, og kutt den og olivenene i skiver. Del salatene i to, og skyll dem godt. Riv salatbladene fra hverandre, og ha dem i en salatbolle. Vend inn dressingen, og fordel salaten på tallerkener.    
  6. Cæsarsalat, fortsettelse: Fordel løk- og olivenskivene og krutongene over salaten. Finriv Grana Padano-osten på et rivjern, og dryss den over salaten ved servering. Skjær kyllingen i skiver, og server den, tomatene og potetene til salaten.