Sitruskrydret svinefilet med hasselbackpoteter og smørglasert kål med appelsin, servert med rødvinssaus
35-45
Laktosefri
Glutenfri

Sitruskrydret svinefilet med hasselbackpoteter og smørglasert kål med appelsin, servert med rødvinssaus

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper

Hasselbackpoteter

hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
poteter
Poteter
350 g
Grana Padano
Grana Padano (Egg, Melk)
1 stk

Sitruskrydret svinefilet

filetstykke av svin
Filetstykke av svin
300 g
sitruskrydder
Sitruskrydder
½–1 pakke

Smørglasert kål

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
appelsin
Appelsin
1 stk
finsnittet rødkål
Finsnittet rødkål
100 g
grønnkål
Grønnkål
50 g
Smør (Melk)
1 ss

Rødvinssaus

rødvinssaus
Rødvinssaus (Melk)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 585 kcal
  • Fett 24 g
  • Karbohydrater 46 g
  • Protein 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk steketermometer om du har. Kjøttet skal ha en temperatur på 65–68 grader.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
  2. Hasselbackpoteter: Skrell og finhakk hvitløken. Skyll og kutt potetene i tynne skiver, nesten helt igjennom, men slik at de fortsatt sitter sammen i bunnen.
  3. Hasselbackpoteter, fortsettelse: Legg potetene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i 20 minutter. Ta potetene ut av ovnen, og skru ned varmen til 210 grader. Fordel hvitløken og litt smør på hver av potetene, og finriv Grana Padano-osten på et rivjern over potetene. Stek det hele videre i 8–10 minutter, eller til potetene er møre.    
  4. Sitruskrydret svinefilet: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet raskt på alle sider, til det har en jevn stekeskorpe. Legg kjøttet i formen med potetene når det gjenstår 8–10 minutter av potetenes steketid, og stek det ferdig med potetene (se tips). Krydre kjøttet med sitruskrydderet, og la det hvile i 2–3 minutter før du skjærer det i skiver.  
  5. Smørglasert kål: Skrell og kutt sjalottløken i skiver. Skrell og kutt appelsinen i terninger. 
  6. Smørglasert kål, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, rødkålen og grønnkålen i 2–4 minutter. Krydre med salt og pepper. Tilsett 1 ss smør, og stek videre i 1 minutt. Vend inn appelsinen til slutt.
  7. Rødvinssaus: Hell rødvinssausen over i en kjele, og kok opp på lav varme under omrøring.