Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- sennep,
- melk,
- soya
Basisvarer
- vann
- soyasaus
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Potetmos
Rustikk potetmos med timian (Melk, Laktose)
500 g
Ovnsbakt brokkoli
Brokkoli
1 stk
Sopp Stroganoff
Aromasopp
200 g
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Gulrot
1 stk
Rød paprika
1 stk
Grønne linser
1 pakke
Tomatpuré
1 pakke
Paprikakrydder
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Lett crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
Dijonsennep (Sulfitt, Sennep)
½–1 glass
Vann
1 dl
Soyasaus (Soya)
1 ss
Topping
Gressløk
1 bunt
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 637 kcal
- Fett 28 g
- Karbohydrater 72 g
- Protein 24 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Potetmos: Kok opp en kjele med vann. Legg posen med pakken med potetmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
- Ovnsbakt brokkoli: Kutt brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilken i biter. Fordel brokkolien utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brokkolien midt i ovenen i 15–20 minutter.
- Sopp Stroganoff: Børst soppen fri for jord, og del den i skiver. Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Skrell og kutt gulroten i terninger. Skyll og kutt paprikaen i strimler. Sil laken av linsene, og skyll dem i kaldt vann.
- Sopp Stroganoff, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen, løken og hvitløken i 2–3 minutter, eller til soppen har begynt å bli gyllen. Tilsett gulroten og paprikaen, og stek videre i 2–3 minutter, til grønnsakene har fått litt farge. Tilsett tomatpuréen og paprikakrydderet, og stek videre i omtrent 1 minutt. Bland inn omtrent 1 dl vann, grønnsaksbuljongen og crème fraîchen. Gi det hele et lite oppkok. Vend inn linsene, og smak til med dijonsennepen, 1 ss soyasaus og pepper.
- Topping: Skyll og finhakk gressløken. Topp retten med gressløken før servering.