Grønnsakskjøttboller med paprika og hvitløk, tyrkisk krydderyoghurt og tomatbulgur
25-35

Grønnsakskjøttboller med paprika og hvitløk, tyrkisk krydderyoghurt og tomatbulgur

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper

Tomatbulgur

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
tomatpuré
Tomatpuré
1 ss
bulgur
Bulgur (Hvete)
125 g
Vann
2 ½ dl
Smør (Melk)
½ ss

Tyrkisk krydderyoghurt

yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
tyrkisk krydder
Tyrkisk krydder
1 pakke

Grønnsakskjøttboller med paprika og hvitløk

hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
gul paprika
Gul paprika
1 stk
sukkererter
Sukkererter
150 g
kjøttboller med grønnsaker
Kjøttboller med grønnsaker
360 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 801 kcal
  • Fett 37 g
  • Karbohydrater 76 g
  • Protein 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Grønnsakskjøttbollene kan også varmes midt i ovnen ved 220 grader i omtrent 15 minutter.

  1. Tomatbulgur: Skrell og finhakk sjalottløken. Varm opp en kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken i et par minutter, til den er gyllen. Tilsett 1 ss av tomatpuréen, og stek videre i omtrent 1 minutt. Tilsett 2½ dl vann og litt salt, og kok opp. Ha bulguren i det kokende vannet, og rør om. La bulguren småkoke under lokk i 8–10 minutter. Rør om jevnlig slik at det ikke svir seg. Vend inn ½ ss smør før servering.  
  2. Tyrkisk krydderyoghurt: Ha yoghurten i en liten serveringsskål, og smak til med det tyrkiske krydderet og salt. La yoghurten stå på benken frem til servering.
  3. Grønnsakskjøttboller med paprika og hvitløk: Skrell og kutt hvitløken i tynne skiver. Skyll, rens og kutt paprikaen i store biter. Skyll og del sukkerertene i to. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek paprikabitene i et par minutter, til de begynner å bli myke. Tilsett hvitløken og sukkerertene, og stek videre i omtrent 2 minutter. Krydre med salt og pepper. Legg grønnsakene over på en tallerken.  
  4. Grønnsakskjøttboller med paprika og hvitløk, fortsettelse: Ha litt ny olje i stekepannen, og stek grønnsakskjøttbollene i 3–4 minutter, til de er gjennomvarme. Ha grønnsakene tilbake i stekepannen, og bland dem med grønnsakskjøttbollene.
  5. God middag!