Wok med sprøstekt kylling, brokkoli og paprika i østerssaus, servert med jasminris
25-35
Laktosefri
Glutenfri

Wok med sprøstekt kylling, brokkoli og paprika i østerssaus, servert med jasminris

Ingredienser

Allergener
  • Bløtdyr,
  • fisk,
  • soya

Basisvarer

  • olje
  • vann
  • soyasaus
  • salt
  • pepper

Jasminris

jasminris
Jasminris
125 g

Sprøstekt kylling

hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
ingefær
Ingefær
½ bit
utbenet kyllinglår u/skinn
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
maisstivelse
Maisstivelse
1 pakke
Olje
2 ss

Wokkede grønnsaker

brokkoli
Brokkoli
1 stk
rød paprika
Rød paprika
1 stk
rødløk
Rødløk
1 stk
østers- og vårløksaus
Østers- og vårløksaus (Fisk, Bløtdyr)
1 pakke
Vann
½–1 dl
Soyasaus (Soya)
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 786 kcal
  • Fett 29 g
  • Karbohydrater 88 g
  • Protein 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også servere litt hakkede peanøtter eller cashewnøtter til retten.

  1. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Sprøstekt kylling, forberedelse: Skrell og finriv hvitløken og omtrent ½ ss av ingefæren på et rivjern. Skjær kyllingen i mindre biter. Behold fettet på, det smelter i pannen og gir god smak.
  3. Sprøstekt kylling: Ha maisstivelsen i en skål. Bland ingefæren, hvitløken, 2 ss olje, litt salt og pepper i en skål, og vend kyllingen i blandingen. Vend deretter kyllingen i maisstivelsen. Pass på at alle kyllingbitene er dekket med både blandingen og maisstivelsen.
  4. Sprøstekt kylling, fortsettelse: Varm opp en stekepanne eller wokpanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter, uten å røre om, til den har en sprø stekeskorpe. Snu kyllingen, og stek den videre i 2–3 minutter til. Stek gjerne kyllingen i to omganger. Ha kyllingen over på en tallerken.
  5. Wokkede grønnsaker: Kutt ønsket mengde av brokkolien i buketter. Skrell og kutt brokkolistilken i biter. Skyll, rens og kutt paprikaen i strimler. Skrell og kutt rødløken i båter. 
  6. Wokkede grønnsaker, fortsettelse: Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Wokk grønnsakene i 2–3 minutter, til de er litt gylne, men fortsatt sprø. Krydre med salt og pepper. Tilsett østers- og vårløksausen, ½–1 dl vann og 1 ss soyasaus. Gi woken et raskt oppkok, og ta den av varmen. Ha i kyllingen helt til slutt.
  7. Vel bekomme!