Sitron- og honningbakt laksefilet med ovnsbakte beter og potetbåter, toppet med pepperrotrømme
30-40
Glutenfri

Sitron- og honningbakt laksefilet med ovnsbakte beter og potetbåter, toppet med pepperrotrømme

Sitron og laks er en klassisk kombinasjon. Med sødme fra honningen og sting fra pepperroten blir dette fortreffelig. Betene er prikken over i'en.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sennep,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Ovnsbakte beter og potetbåter

poteter
Poteter
350 g
gulbete
Gulbete
1 stk
rødbete
Rødbete
1 stk

Sitron- og honningbakt laksefilet

sitron
Sitron
½ stk
honning
Honning
1 pakke
laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g
Smør (Melk)
2 ss

Pepperrotrømme

pepperrot
Pepperrot
1 bit
lettrømme
Lettrømme (Melk, Laktose)
150 g
kryddermiks med sennep og dill
Kryddermiks med sennep og dill (Sennep)
1 pakke
sitron
Sitron
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 761 kcal
  • Fett 46 g
  • Karbohydrater 51 g
  • Protein 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Det kan være lurt å bruke engangshansker eller rene oppvaskhansker når du kutter rødbeten, da den farger av.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Ovnsbakte beter og potetbåter: Skyll potetene. Skrell betene. Kutt betene og potetene i båter (se tips). Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene på nederste rille i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
  3. Sitron- og honningbakt laksefilet: Skyll sitronen, og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Varm opp en liten kjele til middels høy varme, og ha i 2 ss smør. Rør inn skallet fra sitronen, saften fra halve sitronen og honningen. Gi det hele et raskt oppkok, og ta kjelen av varmen.
  4. Sitron- og honningbakt laksefilet, fortsettelse: Krydre fisken med salt og pepper, og legg den i en smurt ildfast form. Hell over sitron- og honningsmøret. Sett formen med fisken midt i ovnen, over grønnsakene, når det gjenstår 8–10 minutter av grønnsakenes steketid. Stek fisken ferdig med grønnsakene.  
  5. Pepperrotrømme: Skrell og finriv 1–2 ss av pepperroten på et rivjern. Bland lettrømmen og kryddermiksen i en serveringsskål, og smak til med pepperroten, saften fra resten av sitronen, salt og pepper.
  6. Nyt måltidet!