Stekt laks med gnocchi i kremet spinatsaus, frisk fennikelsalat med eple og sprø topping

Stekt laks med gnocchi i kremet spinatsaus

frisk fennikelsalat med eple og sprø topping
Ny oppskrift
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Gluten
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pastavann
  • pepper
  • salt
  • smør
Liste
Liste
Bilder
Gnocchi
½–1 pakke
(Gluten)
Sjalottløk
1 stk
Spinat
50 g
Estragon
½ bunt
Lett crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Pastavann
1 dl
Fennikel
½ stk
Grønt eple
½–1 stk
Sitron
½ stk
Estragon
½ bunt
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Sitron
½ stk
Panering
½–1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
960 kcal
Fett:
43 g
Karbohydrater:
102 g
Protein:
41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også steke de ferdigkokte gnocchiene i en stekepanne med litt smør hvis du ønsker det, og servere spinatsausen ved siden av.

Tilbered gnocchiene som anvist på pakken. Spar på omtrent 1 dl av pastavannet før du siler av gnocchiene.
 Skrell og kutt sjalottløken i tynne skiver. Skyll spinaten og estragonen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 1–2 minutter, til den er blank. Tilsett crème fraîchen, spinaten og grønnsaksbuljongen, og kok opp. La sausen småkoke i omtrent 2 minutter. Ha sausen og halvparten av estragonen over i et litermål. Bruk en stavmikser og kjør det hele til en jevn saus.  
 Ha spinatsausen tilbake i stekepannen, og smak til med salt og pepper. Vend inn de ferdigkokte gnocchiene (se tips). Spe på med pastavannet til sausen har ønsket konsistens.
 Skyll og kutt fennikelen og eplet i tynne skiver. Bruk gjerne en mandolin eller ostehøvel. Ha fennikelen, eplet og resten av estragonen i en serveringsskål, og vend inn litt olivenolje og saften fra den halve sitronen.
 Skyll sitronen og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt smør. Stek paneringen i 2–3 minutter, til den er gyllen. Smak til med salt og skallet fra sitronen. Ha den sprø toppingen over i en serveringsskål.
 Varm opp stekepannen fra forrige punkt til høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side, og krydre med salt og pepper.
Vel bekomme!