15-20
Glutenfri
Kjøttkaker i brun saus med stuede poteter og smørdampede grønnsaker, servert med rørte tyttebær
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sennep,
- melk
Basisvarer
- vann
- smør
- salt
- pepper
- olje
Stuede poteter
Bakepotet
1 stk
Bechamelsaus (Melk, Laktose)
250 g
Kryddermiks med sennep og dill (Sennep)
1 pakke
Kjøttkaker i brun saus
Kjøttkaker (Melk, Laktose)
390 g
Brun saus (Melk, Laktose)
1 pakke
Smørdampede grønnsaker
Gulrøtter
2 stk
Spisskål
1 bit
Vann
1 dl
Smør (Melk)
1 ss
Tilbehør
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 906 kcal
- Fett 48 g
- Karbohydrater 80 g
- Protein 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også stue gulrøttene med potetene hvis du ønsker det.
- Stuede poteter: Skyll eller skrell og kutt poteten i terninger. Kok poteten i lettsaltet vann i 7–8 minutter, eller til den er gjennomkokt.
- Kjøttkaker i brun saus: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttkakene i omtrent 2 minutter på hver side, eller til de har en gyllen stekeskorpe. Hell den brune sausen over kjøttkakene, og kok opp. Skru ned til lav varme, og la kjøttkakene trekke i sausen i 5–10 minutter.
- Stuede poteter, fortsettelse: Hell bechamelsausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. Ha den kokte poteten over i sausen, og smak til med kryddermiksen, salt og pepper. La de stuede potetene stå på lav varme til resten av retten er ferdig.
- Smørdampede grønnsaker: Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Kutt spisskålen i fire båter. Fordel grønnsakene i en stekepanne, tilsett 1 dl vann, 1 ss smør og litt salt, og kok opp. La grønnsakene dampe under lokk i omtrent 5 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Tilbehør: Server de rørte tyttebærene til retten.