Barbecueburgere med ost, chilimajones og grillede søtpoteter
20-30

Barbecueburgere med ost, chilimajones og grillede søtpoteter

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • salt
  • pepper
  • olje

Grillet søtpotet

søtpotet
Søtpotet
1 stk

Tilbehør

ruccola
Ruccola
50 g
tomat
Tomat
1 stk
rødløk
Rødløk
1 stk
chilimajones
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke

Hamburgere og hamburgerbrød

homestyleburgere
Homestyleburgere
2 stk
barbecuesaus
Barbecuesaus
75 g
Norvegia
Norvegia (Melk)
30 g
brioche-hamburgerbrød
Brioche-hamburgerbrød (Egg, Hvete, Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 914 kcal
  • Fett 52 g
  • Karbohydrater 71 g
  • Protein 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Dårlig vær? Varm opp stekeovnen til 210 grader, og stek søtpotetene i omtrent 20 minutter. Varm brøden i ovnen, og stek burgerne i stekepanne (bruk gjerne en grillpanne) i litt olje på høy varme i 2–3 minutter på hver side.

  1. Varm opp grillen. Hvis du bruker en kullgrill, kan du legge mindre kull på den ene siden av grillen. På den måten får du én grillsone med direkte varme, og én med indirekte varme. Det er lettere å kontrollere varmen med gassgrill. Koble ut en av brennerne slik at du har en sone som ikke er fullt så varm.
  2. Grillet søtpotet: Skyll og kutt søtpoteten i store biter. Bland potetene, litt olje, salt og pepper i en bolle. Grill potetbitene under lokk, over den indirekte varmen i omtrent 20 minutter, til de er gjennomstekte. Snu på potetene et par ganger i løpet av tilberedningstiden.  
  3. Tilbehør: Skyll ruccolaen og tomaten. Skrell og kutt løken og tomaten i tynne skiver. Ha grønnsakene på et serveringsfat. Ha chilimajonesen i en serveringsskål.  
  4. Hamburgere og hamburgerbrød: Pensle burgerne med litt olje, og grill dem over den direkte varmen i 2–3 minutter på hver side. Pensle dem med barbecuesausen, og fordel osten på hamburgerne. Varm hamburgerbrødene over den indirekte varmen i 2–3 minutter før servering.  
  5. Servering: Sett sammen burgere av hamburgerbrødene, hamburgerne, ruccolaen, tomaten og rødløken. Server søtpotetene og chilimajonesen til retten.