Svineknoke med hasselbackpoteter og smørglasert kål med eple og timian, servert med tyttebærrømme
30-45
Glutenfri

Svineknoke med hasselbackpoteter og smørglasert kål med eple og timian, servert med tyttebærrømme

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • sukker
  • eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper

Hasselbackpoteter

hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
poteter
Poteter
350 g

Svineknoke

svineknoke
Svineknoke
2 stk

Smørglasert kål med eple og timian

rødkål
Rødkål
300 g
grønt eple
Grønt eple
½ stk
timian
Timian
½ bunt
Sukker
½ ts
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
1 ss
Smør (Melk)
1 ss

Tyttebærrømme

lettrømme
Lettrømme (Melk, Laktose)
150 g
rørte tyttebær
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 613 kcal
  • Fett 30 g
  • Karbohydrater 55 g
  • Protein 30 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk en ostehøvel til å skjære tynne skiver av smør. Da blir smøret jevnt fordelt over hele poteten.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
  2. Hasselbackpoteter: Skrell og finhakk hvitløken. Skyll og kutt potetene i jevne, tynne skiver, nesten helt igjennom, men slik at de fortsatt sitter sammen i bunnen.
  3. Hasselbackpoteter, fortsettelse: Legg potetene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i 20 minutter. Skru ned varmen på ovnen til 210 grader. Fordel hvitløken og en liten klatt smør på hver av potetene, og stek det hele videre i 8–10 minutter (se tips).   
  4. Svineknoke: Ha svineknokene og kraften fra pakkene i en ildfast form. Varm kjøttet i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til det er gjennomvarmt. Snu svineknokene halvveis inn i steketiden.
  5. Smørglasert kål med eple og timian: Kutt rødkålen i strimler. Skrell og kutt eplet i terninger. Ta bladene av stilken på timianen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rødkålen i 3–4 minutter. Ha i ½ ts sukker, 1 ss eddik og 1 ss smør, og krydre med salt og pepper. Vend inn timianen og eplet, og stek det hele videre i 1–2 minutter. 
  6. Tyttebærrømme: Bland lettrømmen og de rørte tyttebærene i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
  7. Bon appétit!