Posjert torsk med grønn ertekrem og ovnsbakte poteter, servert med smørstekt bacon og hasselnøtter
30-45
Glutenfri

Posjert torsk med grønn ertekrem og ovnsbakte poteter, servert med smørstekt bacon og hasselnøtter

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • hasselnøtter,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • vann
  • salt
  • olje
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Ovnsbakte poteter og gulrøtter

poteter
Poteter
350 g
gulrøtter
Gulrøtter
400 g

Ertekrem

grønne erter
Grønne erter
125 g
melk
Melk (Melk, Laktose)
½–1 dl
Smør (Melk)
1 ss

Posjert torsk

torskefilet
Torskefilet (Fisk)
325 g
Vann
1 l
Salt
½ ss

Smørstekt bacon og hasselnøtter

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
hasselnøtter
Hasselnøtter (Hasselnøtter)
1 pakke
bacon
Bacon
150 g
Smør (Melk)
2 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 738 kcal
  • Fett 33 g
  • Karbohydrater 52 g
  • Protein 57 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også steke fisken i en stekepanne med litt smør. Stek fisken da i omtrent 2 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Kok opp en kjele med omtrent 1 liter vann og ½ ss salt til fisken.
  2. Ovnsbakte poteter og gulrøtter: Del potetene i to. Skrell og del gulrøttene i to på langs. Fordel potetene og gulrøttene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene og gulrøttene midt i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er møre. 
  3. Ertekrem: Kok ertene i omtrent 2 minutter, eller til de er gjennomvarme. Sil vannet av ertene, og tilsett melken og 1 ss smør. Kjør det hele til en glatt krem med en stavmikser, eller i en blender. Smak til med salt.
  4. Posjert torsk: Skru av varmen på kjelen fra punkt 1, og ha fisken. La fisken trekke i vannet i 8–10 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk. 
  5. Smørstekt bacon og hasselnøtter: Skrell og finhakk sjalottløken. Grovhakk hasselnøttene. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og 2 ss smør. Stek baconet i 2–3 minutter, til det er lett gyllent. Ha i løken og hasselnøttene, og stek det hele videre i 2–3 minutter, til alt er gyllent.
  6. Vel bekomme!