Stekt laksefilet med kremet sitronlinguine og lun rosenkålsalat med tranebær og sprø kjerner
20-30

Stekt laksefilet med kremet sitronlinguine og lun rosenkålsalat med tranebær og sprø kjerner

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • pastavann
  • olje
  • salt
  • pepper

Lun rosenkålsalat med tranebær

rødløk
Rødløk
1 stk
rosenkål
Rosenkål
200 g
kjerneblanding
Kjerneblanding
1 pakke
tranebær
Tranebær
½ pakke

Kremet sitronlinguine

pasta
Pasta (Hvete)
200 g
sitron
Sitron
½ stk
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
lett crème fraîche
Lett crème fraîche (Melk, Laktose)
75 g
Pastavann
½ dl

Stekt laksefilet

laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1000 kcal
  • Fett 46 g
  • Karbohydrater 92 g
  • Protein 55 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Press litt sitronsaft over de ferdigstekte grønnsakene.

  1. Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft. 
  2. Lun rosenkålsalat med tranebær, forberedelse: Skrell og kutt rødløken i tynne båter. Kutt vekk den nederste delen av rosenkålen, fjern eventuelle stygge blader, og del rosenkålen i to.
  3. Lun rosenkålsalat med tranebær: Fordel rosenkålen og løken i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i 12–15 minutter. Strø kjerneblandingen over grønnsakene når det gjenstår 3–4 minutter av grønnsakenes steketid. 
  4. Kremet sitronlinguine: Tilbered pastaen som anvist på pakken, men spar på omtrent ½ dl av pastavannet.
  5. Stekt laksefilet: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Krydre med salt og pepper. Ha fisken over på en tallerken. 
  6. Kremet sitronlinguine, fortsettelse: Skyll og finriv skallet på sitronen (kun det gule) på et rivjern. Ha ½ dl pastavann og grønnsaksbuljongen i stekepannen, og kok opp. Skru ned til middels høy varme, og rør inn crème fraîchen. Ha i ønsket mengde av skallet fra sitronen, og smak til med salt og pepper. Vend inn den ferdigkokte pastaen. Kutt resten av sitronen i båter, og server sitronbåtene til retten.
  7. Lun rosenkålsalat med tranebær, fortsettelse: Ha de ovnsbakte grønnsakene over i en serveringsskål, og vend inn tranebærene (se tips).