Sennepsglaserte medisterkaker med kokte poteter, pære- og sellerirotslaw og rødvinssaus
20-30
Glutenfri

Sennepsglaserte medisterkaker med kokte poteter, pære- og sellerirotslaw og rødvinssaus

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • melk,
  • selleri

Basisvarer

  • smør
  • salt
  • pepper
  • olje

Kokte poteter

poteter
Poteter
350 g

Pære- og sellerirotslaw

pære
Pære
1 stk
sellerirot
Sellerirot (Selleri)
150 g
pepperrot
Pepperrot
½ bit
bladpersille
Bladpersille
1 bunt
yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
75 g
aioli
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
tranebær
Tranebær
1 pakke

Sennepsglaserte medisterkaker

medisterkaker
Medisterkaker (Melk, Laktose)
390 g
honning
Honning
1 pakke
dijonsennep
Dijonsennep (Sulfitt, Sennep)
1 glass
Smør (Melk)
½ ss

Rødvinssaus

rødvinssaus
Rødvinssaus (Melk)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1140 kcal
  • Fett 78 g
  • Karbohydrater 79 g
  • Protein 30 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak gjerne til rødvinssausen med litt honning. Du kan også ha tranebærene i sausen.

  1. Kokte poteter: Kok potetene i lettsaltet vann i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
  2. Pære- og sellerirotslaw: Skyll eller skrell pæren, og kutt den i terninger. Skrell og kutt selleriroten i strimler, eller grovriv den på et rivjern. Skrell og finriv pepperroten på et rivjern. Skyll og grovhakk bladpersillen.
  3. Pære- og sellerirotslaw, fortsettelse: Bland pæren, selleriroten, yoghurten, aiolien og persillen i en serveringsskål, og smak til med pepperroten, salt og pepper. Dryss over tranebærene ved servering. 
  4. Sennepsglaserte medisterkaker: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek medisterkakene i 2–3 minutter på hver side, til de er gylne og gjennomvarme. Ha i ½ ss smør, honningen og sennepen, og stek det hele videre til medisterkakene er lett glaserte. Krydre med salt og pepper.  
  5. Rødvinssaus: Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.  
  6. Vel bekomme!