Lettsaltet torskefilet med ovnsbakte rødbete- og potetbåter, sellerirotpuré og brunet løk- og ingefærsmør
30-45
Laktosefri
Glutenfri

Lettsaltet torskefilet med ovnsbakte rødbete- og potetbåter, sellerirotpuré og brunet løk- og ingefærsmør

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • melk,
  • selleri

Basisvarer

  • vann
  • smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Ovnsbakte rødbete- og potetbåter

rødbeter
Rødbeter
2 stk
poteter
Poteter
350 g

Lettsaltet torskefilet

lettsaltet torskefilet
Lettsaltet torskefilet (Fisk)
325 g
Vann
2 l

Sellerirotpuré

sellerirot
Sellerirot (Selleri)
300 g

Brunet løk- og ingefærsmør

gul løk
Gul løk
½ stk
ingefær
Ingefær
1 bit
Smør (Melk)
3 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 471 kcal
  • Fett 15 g
  • Karbohydrater 47 g
  • Protein 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk hansker når du skreller og kutter rødbetene, de gir fra seg mye farge.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader, og kok opp omtrent 2 liter vann i en kjele til fisken.  
  2. Ovnsbakte rødbete- og potetbåter: Skrell rødbetene, og kutt dem og potetene i båter. Fordel rødbetene og potetene på hver sin side av et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek rødbete- og potetbåtene i ovnen i omtrent 30 minutter.  
  3. Lettsaltet torskefilet: Ha fiskestykkene i kjelen fra punkt 1. Skru ned til lav varme. La fisken trekke i vannet i 8–10 minutter, til den flaker seg. Vannet skal helst ikke koke, men være rett under kokepunktet.  
  4. Sellerirotpuré: Kutt skallet av sellerien, og kutt den i store terninger. Kok selleriterningene i omtrent 10 minutter. Sil vannet av sellerien, men spar på litt av kokevannet. Kjør sellerien og vannet glatt med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.    
  5. Brunet løk- og ingefærsmør: Skrell løken og ingefæren. Finhakk løken, og kutt ønsket mengde av ingefæren i tynne strimler. Varm opp en kjele med 3 ss smør til middels høy varme, og stek løken i smøret i 3–4 minutter, eller til smøret er nøttebrunt. Tilsett ingefæren mot slutten av steketiden.    
  6. Servering: Ha gjerne litt fersk ingefær oppå fisken ved servering.