Pannestekt kyllingbryst med persillebakte grønnsaker, servert med rødvinssaus
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Pannestekt kyllingbryst med persillebakte grønnsaker, servert med rødvinssaus

Ingredienser

Allergener
  • Melk,
  • selleri

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Persillebakte grønnsaker

gulrøtter
Gulrøtter
200–400 g
sellerirot
Sellerirot (Selleri)
300 g
poteter
Poteter
350 g
bladpersille
Bladpersille
½–1 bunt

Pannestekt kyllingbryst

hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
kyllingbryst med skinn
Kyllingbryst med skinn
300 g

Rødvinssaus

rødvinssaus
Rødvinssaus (Melk)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 524 kcal
  • Fett 20 g
  • Karbohydrater 47 g
  • Protein 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk et steketermometer og ta kyllingen ut av ovnen litt før temperaturen viser 68 grader. La den hvile på benken i omtrent 5 minutter til termometeret viser 68 grader, da er den gjennomstekt.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Persillebakte grønnsaker: Skrell og kutt gulrøttene og selleriroten i terninger. Skyll og kutt potetene i terninger. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–20 minutter, eller til de har fått litt farge. Skyll og grovhakk persillen, og vend den inn i grønnsakene før servering.
  3. Pannestekt kyllingbryst: Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Ha i hvitløken, og stek kyllingen med skinnsiden ned i omtrent 2 minutter. Snu kyllingen, og stek den i omtrent 2 minutter på den andre siden. Krydre med salt og pepper. Ha kyllingen og hvitløken over i en ildfast form, og stek det i ovnen over eller under grønnsakene, i 10–15 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt. La kyllingen hvile i omtrent 5 minutter, og skjær den i skiver. 
  4. Rødvinssaus: Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
  5. Vel bekomme!