15-20
Sprø tempurasei med agurk- og edamamesalat, jasminris og soya- og ingefærsaus
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- laktose,
- egg,
- sennep,
- fisk,
- hvete,
- melk,
- soya
Basisvarer
- sukker
- bakepapir (kan sløyfes)
Sprø tempurasei
Tempurasei (Fisk, Hvete, Melk, Laktose)
330 g
Jasminris
Jasminris
125 g
Agurk- og edamamesalat
Agurk
1 stk
Ingefær
½ bit
Lime
½ stk
Edamamebønner (Soya)
1 pakke
Sukker
½ ts
Sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Til servering
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
1 pakke
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
Lime
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 785 kcal
- Fett 28 g
- Karbohydrater 93 g
- Protein 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Sprø tempurasei: Fordel fisken utover et stekebrett med bakepapir. Stek fisken midt i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til den er gyllen og sprø.
- Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Agurk- og edamamesalat: Skyll og kutt agurken i tynne skiver på langs med en skarp ostehøvel eller mandolin, slik at du får lange bånd. Skrell og finriv ingefæren på et rivjern. Ha ingefæren, ½ ts sukker og saften fra den halve limen i en serveringsskål. Vend inn agurken og edamamebønnene.
- Sesamfrø: Rist sesamfrøene i en tørr stekepanne på middels høy varme i 1–2 minutter, til de er gylne.
- Servering: Skjær fisken i grove biter. Legg risen i bunnen av en serveringsskål, og topp med fisken, agurk- og edamamesalaten, sesamfrøene, soya- og ingefærsausen og chilimajonesen. Kutt resten av limen i båter, og server limebåtene til retten.