Briochesandwich med svinefilet, rødkålsalat og ovnsbakte timian- og hvitløkspoteter, servert med aioli
15-20

Briochesandwich med svinefilet, rødkålsalat og ovnsbakte timian- og hvitløkspoteter, servert med aioli

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • sukker
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Ovnsbakte timian- og hvitløkspoteter

kokte timian- og hvitløkspoteter
Kokte timian- og hvitløkspoteter (Sulfitt)
350 g

Rødkålsalat med balsamicovinaigrette

spinat
Spinat
50 g
grønt eple
Grønt eple
1 stk
finsnittet rødkål
Finsnittet rødkål
100 g
balsamicovinaigrette
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Sukker
1 ts

Svinefilet

filetstykke av svin
Filetstykke av svin
300 g

Briochebrød

brioche-hamburgerbrød
Brioche-hamburgerbrød (Egg, Hvete, Melk, Laktose)
1 pakke

Til servering

aioli
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 918 kcal
  • Fett 48 g
  • Karbohydrater 74 g
  • Protein 47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag julekrydret rødkål. Ha rødkålen, eplet i terninger, 1 ss sukker, 2 ss valgfri eddik, litt kanel og stjerneanis i en kjele. Kok opp, og la det hele småkoke på lav varme i omtrent 10 minutter. Smak til med sukker, salt, pepper og eddik.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Ovnsbakte timian- og hvitløkspoteter: Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 10–15 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
  3. Rødkålsalat med balsamicovinaigrette: Skyll og tørk spinaten. Skyll og kutt eplet i tynne skiver. Bland spinaten, eplet, rødkålen og balsamicovinaigretten i en serveringsskål. Smak til med salt, pepper og 1 ts sukker (se tips).  
  4. Svinefilet: Skjær kjøttet i 1–2 cm tykke skiver, og krydre det med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2 minutter på hver side. Skru av varmen på platen, og la kjøttet hvile i stekepannen frem til servering. 
  5. Briochebrød: Varm briochebrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering. 
  6. Servering:  Fyll briochebrødene med kjøttet og rødkålsalaten. Server potetene og aiolien til retten.