Medisterkaker med balsamicostekt rosenkål, grønnkål og tranebær, ovnsbakte poteter og fløtesaus
15-20
Glutenfri

Medisterkaker med balsamicostekt rosenkål, grønnkål og tranebær, ovnsbakte poteter og fløtesaus

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Ovnsbakte poteter og medisterkaker

kokte timian- og hvitløkspoteter
Kokte timian- og hvitløkspoteter (Sulfitt)
350 g
medisterkaker
Medisterkaker (Melk, Laktose)
390 g

Balsamicostekte grønnsaker

rosenkål
Rosenkål
200 g
rødløk
Rødløk
1 stk
strimlet grønnkål
Strimlet grønnkål
100 g
tranebær
Tranebær
1 pakke
balsamicovinaigrette
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Smør (Melk)
½ ss

Fløtesaus

fløtesaus
Fløtesaus (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1146 kcal
  • Fett 79 g
  • Karbohydrater 75 g
  • Protein 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek gjerne medisterkakene i en stekepanne med litt olje. Stek da medisterkakene i 2–3 minutter på hver side, på middels høy varme. Da får de en fin stekeskorpe.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Ovnsbakte poteter og medisterkaker: Del potetene i to. Fordel potetene og medisterkakene utover et stekebrett med bakepapir. Stek potetene og medisterkakene i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomvarme. 
  3. Balsamicostekte grønnsaker: Fjern eventuelle stygge blader på rosenkålen, og kutt den i fire. Skrell og kutt rødløken i tynne båter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rosenkålen og løken i omtrent 5 minutter, til løken har falt sammen og rosenkålen er lett gyllen.  
  4. Balsamicostekte grønnsaker, fortsettelse: Ha i ½ ss smør, grønnkålen og tranebærene, og stek videre i omtrent 2 minutter, til grønnkålen har falt litt sammen. Tilsett balsamicovinaigretten når det gjenstår 1 minutt av grønnsakenes steketid. Krydre med litt salt og pepper.  
  5. Fløtesaus: Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
  6. God middag!