20-30
Laktosefri
Vegetar
Refried beans med lime- og koriandercoleslaw, fullkornstortillaer og avokado
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Egg,
- sennep,
- hvete
Basisvarer
- vann
- olje
- salt
- pepper
- aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Refried beans
Gulrøtter
2 stk
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Svarte bønner
1 pakke
Chipotlemiks
1 pakke
Basilikum og oregano
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Vann
1 dl
Coleslaw
Koriander
½ bunt
Finsnittet rødkål
100 g
Chilimajones (Egg, Sennep)
⅓ pakke
Lime
½ stk
Tilbehør
Fullkornstortillaer (Hvete)
1 pakke
Syltet rødløk
1 pakke
Guacamole
Avokado
1 stk
Hvitløksfedd
½–1 stk
Rød chili
½–1 stk
Lime
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 720 kcal
- Fett 33 g
- Karbohydrater 79 g
- Protein 27 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilsett 1 ts kanel eller litt mørk sjokolade når du steker bønnene for en fyldigere smak.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Skrell gulrøttene, løken og hvitløken. Finhakk hvitløken, og kutt løken og den ene gulroten i terninger. Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann.
- Refried beans: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek 1 ts av chipotlemiksen og hele pakken med basilikum- og oregano-krydderet i omtrent 1 minutt. Tilsett gulrotterningene, løken, hvitløken og bønnene, og stek videre i 4–5 minutter. Ha i 1 dl vann og grønnsaksbuljongen, og kok opp. La det hele småkoke i 4–5 minutter, til væsken har fordampet. Smak til med salt og pepper.
- Coleslaw: Grovriv den andre gulroten på et rivjern. Skyll korianderen og finhakk den. Bland 2 ss av chilimajonesen og saften fra halve limen i en skål. Krydre med salt og pepper, og tilsett litt av chipotlemiksen. Bland rødkålen, den revne gulroten og korianderen sammen med dressingen.
- Fullkornstortillaer: Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 6 minutter før servering.
- Guacamole: Del avokadoen i to. Fjern steinen, og mos avokadokjøttet med en gaffel i en skål. Finhakk hvitløken og chilien. Smak til avokadoen med hvitløken, chilien, saft fra limen og salt og pepper.
- Fyll tortillaene med bønnene, og topp med guacamolen, coleslawen og den syltede rødløken.