20-30
Vegetar
Nordisk lun salat med byggkorn, ovnsbakt sellerirot, skjørost og kremet pepperotdressing
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- sennep,
- bygg,
- hasselnøtter,
- melk,
- selleri
Basisvarer
- eddik 7 %
- sukker
- vann
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Nordisk lun salat
Sellerirot (Selleri)
300 g
Grønne bønner
150 g
Spinat
50 g
Grønt eple
1 stk
Sennepsvinaigrette (Sulfitt, Sennep)
1 pakke
Syltet rødløk
Rødløk
1 stk
Eddik 7 %
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl
Byggkorn
Byggkorn (Bygg)
125 g
Pepperrotdressing
Lettrømme (Melk, Laktose)
150 g
Pepperrot
1 bit
Topping
Hasselnøtter (Hasselnøtter)
1 pakke
Skjørost (Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 821 kcal
- Fett 43 g
- Karbohydrater 76 g
- Protein 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Nordisk lun salat: Skrell og kutt selleriroten i staver. Fordel selleriroten utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek den i ovnen i omtrent 30 minutter. Kutt endene av de grønne bønnene, og vend dem i litt olivenolje. Stek de grønne bønnene med selleriroten siste omtrent 10 minuttene av steketiden.
- Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La rødløken trekke i laken frem til servering.
- Byggkorn: Tilbered byggkornene som anvist på pakken.
- Pepperrotdressing: Ha rømmen i en liten skål, og smak til med finrevet pepperrot, litt salt og sukker.
- Nordisk lun salat, fortsettelse: Skyll spinaten i kaldt vann. Skyll og kutt eplet i tynne skiver. Ha de ferdigstekte grønnsakene og byggkornene i en skål, og vend inn spinaten, epleskivene og sennepsvinaigretten.
- Topping: Topp salaten med den syltede rødløken, hasselnøttene og skjørosten. Server pepperotdressingen til retten.