Nordisk lun salat med byggkorn, ovnsbakt sellerirot, skjørost og kremet pepperotdressing
20-30
Vegetar

Nordisk lun salat med byggkorn, ovnsbakt sellerirot, skjørost og kremet pepperotdressing

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • sennep,
  • bygg,
  • hasselnøtter,
  • melk,
  • selleri

Basisvarer

  • eddik 7 %
  • sukker
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Nordisk lun salat

sellerirot
Sellerirot (Selleri)
300 g
grønne bønner
Grønne bønner
150 g
spinat
Spinat
50 g
grønt eple
Grønt eple
1 stk
sennepsvinaigrette
Sennepsvinaigrette (Sulfitt, Sennep)
1 pakke

Syltet rødløk

rødløk
Rødløk
1 stk
Eddik 7 %
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl

Byggkorn

byggkorn
Byggkorn (Bygg)
125 g

Pepperrotdressing

lettrømme
Lettrømme (Melk, Laktose)
150 g
pepperrot
Pepperrot
1 bit

Topping

hasselnøtter
Hasselnøtter (Hasselnøtter)
1 pakke
skjørost
Skjørost (Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 821 kcal
  • Fett 43 g
  • Karbohydrater 76 g
  • Protein 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Nordisk lun salat: Skrell og kutt selleriroten i staver. Fordel selleriroten utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek den i ovnen i omtrent 30 minutter. Kutt endene av de grønne bønnene, og vend dem i litt olivenolje. Stek de grønne bønnene med selleriroten siste omtrent 10 minuttene av steketiden. 
  3. Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La rødløken trekke i laken frem til servering.
  4. Byggkorn: Tilbered byggkornene som anvist på pakken.
  5. Pepperrotdressing: Ha rømmen i en liten skål, og smak til med finrevet pepperrot, litt salt og sukker. 
  6. Nordisk lun salat, fortsettelse: Skyll spinaten i kaldt vann. Skyll og kutt eplet i tynne skiver. Ha de ferdigstekte grønnsakene og byggkornene i en skål, og vend inn spinaten, epleskivene og sennepsvinaigretten.
  7. Topping: Topp salaten med den syltede rødløken, hasselnøttene og skjørosten. Server pepperotdressingen til retten.