Hvit pizza med aromasopp og squash, toppet med balsamicosyltet rødløk og ruccolasalat
30-45
Vegetar

Hvit pizza med aromasopp og squash, toppet med balsamicosyltet rødløk og ruccolasalat

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • rug,
  • melk

Basisvarer

  • sukker
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
  • olivenolje
  • olje

Balsamicosyltet rødløk

rødløk
Rødløk
1 stk
balsamicovinaigrette
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Sukker
2 ts

Pizza bianca

squash
Squash
½–1 stk
aromasopp
Aromasopp
100 g
pizzabunner
Pizzabunner (Hvete, Rug)
2 stk
fersk mozzarella
Fersk mozzarella (Melk, Laktose)
1 pakke

Crème fraîche- og steinsoppsaus

crème fraîche
Crème fraîche (Melk, Laktose)
75 g
steinsoppesto
Steinsoppesto (Melk, Laktose)
½ glass

Ruccolasalat

ruccola
Ruccola
50 g
tomat
Tomat
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1026 kcal
  • Fett 55 g
  • Karbohydrater 100 g
  • Protein 33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Oppbevar eventuelle pizzarester i kjøleskapet. Den smaker utmerket dagen etter.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
  2. Balsamicosyltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Varm opp en liten kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 3–4 minutter, til den er gyllen. Ha i balsamicovinaigretten og 2 ts sukker, og stek videre i 1 minutt.
  3. Pizza bianca: Skyll og kutt squashen i tynne skiver. Legg squashskivene utover en stor tallerken, og strø over litt salt. La squashen ligge i 5–10 minutter, slik at litt av fuktigheten trekkes ut. Tørk skivene med litt kjøkkenpapir. Rens soppen fri for jord, og del den i skiver. 
  4. Crème fraîche- og steinsoppsaus: Bland crème fraîchen og steinsoppestoen med litt salt og pepper i en skål.
  5. Pizza bianca, fortsettelse: Legg pizzabunnene utover stekebrett med bakepapir. Fordel crème fraîche- og steinsoppsausen jevnt utover pizzabunnene. Del den ferske mozzarellaen i mindre biter, og fordel den over pizzaen. Topp med grønnsakene, og stek pizzaene midt i ovnen i 5–8 minutter.
  6. Ruccolasalat: Skyll og tørk ruccolaen. Skyll og kutt tomaten i terninger. Bland sammen ruccolaen og tomaten i en salatbolle, og vend inn litt olivenolje, salt og pepper.
  7. Servering: Topp pizzaene med den balsamicosyltede løken og ruccolasalaten.