Stekt lyrfilet med hvitløksbakte reddiker og brokkoli, smørsaus og saltkokte poteter
20-30
Glutenfri

Stekt lyrfilet med hvitløksbakte reddiker og brokkoli, smørsaus og saltkokte poteter

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • salt
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper

Saltkokte poteter

poteter
Poteter
350 g

Hvitløksbakte reddiker og brokkoli

brokkoli
Brokkoli
½ stk
reddiker
Reddiker
1 pakke
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk

Stekt lyrfilet

lyrfilet
Lyrfilet (Fisk)
325 g
Smør (Melk)
½ ss

Smørsaus

smørsaus
Smørsaus (Fisk, Melk, Laktose)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 443 kcal
  • Fett 20 g
  • Karbohydrater 35 g
  • Protein 32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også dele potetene i to, og steke dem i ovnen med reddikene og brokkolien.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
  2. Saltkokte poteter: Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.   
  3. Hvitløksbakte reddiker og brokkoli: Kutt brokkolien i buketter. Skrell brokkolistilken, og kutt den i staver. Kutt reddikene i to. Skrell og finhakk hvitløken. Fordel brokkolien, reddikene og hvitløken utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til brokkolien er gjennomstekt.   
  4. Stekt lyrfilet: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og ½ ss smør. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Krydre med salt og pepper.   
  5. Smørsaus: Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
  6. Nyt måltidet!