Saftige karbonader med stekt løk, tyttebærglasert eple, soppsaus og potetskiver med grønnkål
20-30

Saftige karbonader med stekt løk, tyttebærglasert eple, soppsaus og potetskiver med grønnkål

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Potetskiver med grønnkål

poteter
Poteter
350 g
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
brokkolistilker og grønnkål
Brokkolistilker og grønnkål
200 g

Stekt løk

gul løk
Gul løk
1 stk

Saftige karbonader

grove karbonader m/løk
Grove karbonader m/løk (Melk, Laktose)
360 g
Smør (Melk)
1 ss

Tyttebærglasert eple

grønt eple
Grønt eple
½ stk
rørte tyttebær
Rørte tyttebær
1 pakke

Soppsaus

soppsaus
Soppsaus (Soya, Hvete, Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 753 kcal
  • Fett 39 g
  • Karbohydrater 69 g
  • Protein 31 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rist gjerne hele pepperkorn i en tørr stekepanne på middels varme i 4–5 minutter. Dette gjør pepperen mildere på smak. Knus pepperkornene, og smak til sausen med dem.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
  2. Potetskiver med grønnkål: Skyll og kutt potetene i fire skiver. Skrell og kutt ønsket mengde av hvitløken i tynne skiver. Fordel potetene og hvitløken på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter.  
  3. Stekt løk: Skrell og kutt løken i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løkskivene i omtrent 3 minutter, eller til de er myke og lett brunet. Krydre med salt og pepper. Ha løken i en serveringskål.  
  4. Saftige karbonader og potetskiver med grønnkål, fortsettelse: Ha 1 ss smør i stekepannen, og stek karbonadene på middels høy varme i omtrent 1 minutt på hver side. Ha karbonadene på stekebrettet med potetene. Bland grønnkål- og brokkoliblandingen med potetene, og stek videre i omtrent 5 minutter, til potetene er gjennomstekte og grønnkålen er sprø. 
  5. Tyttebærglasert eple: Skyll og kutt eplet i terninger. Varm opp stekepannen, og ha i litt olje. Stek epleterningene på høy varme i 30 sekunder, og vend inn tyttebærene.  
  6. Soppsaus: Varm opp sausen i en kjele på middels varme under omrøring. Smak til med pepper. 
  7. Vel bekomme!